Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 05:11
ΒόλοςΤοπικά

Ξεκίνησε η καθαίρεση των επικίνδυνων σοβάδων στο 8ο ΓΕΛ Βόλου






Τους επικίνδυνους σοβάδες καθαίρεσε συνεργείο του δήμου Βόλου από το σχολικό συγκρότημα του 8ου ΓΕΛ Βόλου που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγρασίας. Σήμερα μαθήματα έγιναν μόνο την πρώτη ώρα και μετά η διεύθυνση του σχολείου και ο σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισαν να αποχωρήσουν τα παιδιά για λόγους ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η διευθύντρια του σχολείου είχε ζητήσει επανειλημμένα με έγγραφά της να γίνει παρέμβαση, ειδικά στην είσοδο από όπου κρέμονταν εξωτερικά σοβάδες. Σήμερα το πρωί πήγε συνεργείο του δήμου με καλαθοφόρο όχημα και προχώρησε στην αποξήλωση των σοβάδων. Αύριο τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Σημειώνεται ότι μηχανικός του δήμου έκανε αυτοψία σε όλο το κτίριο όπου παρουσιάζονται παρόμοια προβλήματα και ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν κι εκεί παρεμβάσεις αφού υπάρχει υγρασία που προέρχεται κυρίως από την ταράτσα. Όπως ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου, Αγγελική Γκούρου, η υγρασία είναι εκτεταμένη και υπάρχει κίνδυνο να αποκολληθούν σοβάδες από ολόκληρη τη νότια πτέρυγα του κτιρίου. Σημειώνεται ότι τα προβλήματα της υγρασίας, λόγω της κακής ή και ανύπαρκτης μόνωσης της ταράτσας παρουσιάστηκαν από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του νέου διδακτηρίου, το 2014.