Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:10
Τοπικά

«Ξεγύμνωμα» σε αντιπολίτευση – συνδικαλιστές από τη Δημοτική Αρχή για την ΕΡΓΗΛ – Τι έλεγαν Ζεμπέογλου – Παλάντζας






Νέα σκληρή κριτική από τη Δημοτική Αρχή του Βόλου, που με στοιχεία «ξεγυμνώνει» συνδικαλιστές και Γαργάλα για το θέμα της ΕΡΓΗΛ. Συγκκειρμένα αναφέρει:

Περίπτωση γραφική στην τοπική πολιτική μας πραγματικότητα ο Κώστας Γαργάλας, συνεχίζει να μας εκπλήσσει, αν και πλέον τον γνωρίζουν όλοι. Ετσι τώρα είτε επειδή αισθάνθηκε τύψεις, είτε από πολιτική ευήθεια, έσπευσε να μας ενημερώσει ότι η ΕΡΓΗΛ ενημερώθηκε από έγγραφο – απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ από τον Ιούνιο του 2016 (!) το οποίο – όλως τυχαίως –  εισηγήθηκε ο κ. Τζίνης, η απομάκρυνση του οποίου από τη σημερινή Διοίκηση προκάλεσε τις οιμωγές και τους θρήνους Οικονόμου, Πατσιαντά, Γαργάλα κλπ. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Αλλά επειδή εμείς δεν είμαστε Γαργάλες για να πιστεύουμε ( ή να θέλουμε να πιστεύουμε) ότι στην ΕΡΓΗΛ ανακάλυψαν, ψάχνοντας τυχαία στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ένα κατά τα άλλα άσχετο έγγραφο, που χρονολογείται από διετίας, να θυμίσουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες, λίγο δηλαδή πριν τα νέα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε, στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν οι κολοσσοί συνδικαλιστές της ΔΕΥΑΜΒ, Ζεμπέογλου και Φίφης Παλάντζας! Οσο και αν έχουν το θράσος να το διαψεύδουν.

Ο πρώτος σε κοινή συνέντευξη με άλλους γίγαντες του συνδικαλισμού από την Αθήνα ( χαρακτηριστική η δημοσίευση στο http://www.myvolos.net/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B2%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B5/ ενώ ο δεύτερος προχώρησε σε αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (αποστέλλεται συνημμένη)

Εν κατακλείδι και για να τελειώνουμε εδώ με τις γελοιότητες της αντιπολίτευσης. Το θέμα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο και σοβαρό και ας το αντιληφθούν επιτέλους. Υπονομεύοντας τις προσπάθειές μας και συμπλέοντας με τους αντιπάλους, ωθούμενοι από οιαδήποτε κίνητρα, δεν πλήττουν τον Αχιλλέα Μπέο και τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Τα συμφέροντα της πόλης υπονομεύουν και υποθηκεύουν το μέλλον της και θα είναι υπόλογοι έναντι των πολιτών και της ιστορίας της πόλης.

Ο Κώστας Γαργάλας

Από τα Δημόσια Πρακτικά της 10ης Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ της 08-06-2016 που αναρτήθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ανάλογη απόφαση με ΑΔΑ: ΩΔΧΥΟΕΠΘ-ΡΙΛ που αναφέρεται στην σύμβαση μισθώσεως των γραφείων ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου από την ΔΕΥΑΜΒ , ενημερωνόμαστε όλοι , κουτσοί στραβοί, πως το χρέος τότε του Δήμου προς την ΔΕΥΑΜΒ ανέρχεται στο ποσό των 4.150.994,43 ευρώ. Το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ έλαβε πλειοψηφικά την απόφαση που έφερε και φαρδιά πλατιά την υπογραφή του τότε Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ κ. Γαλάτη Απόστολου. Αλλά και το συμφωνητικό μίσθωσης που στηρίχθηκε στην προηγούμενη απόφαση φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του τότε Ασκούντα καθήκοντα δημάρχου κ. Θεοδώρου Αθανασίου. Να ποιοι έδωσαν τα νούμερα . Και να μην ψάχνει η Δημοτική Αρχή για άλλα νούμερα. Ας κοιτάξει τα δικά της. Τα αριθμητικά εννοώ. Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβει κανείς πόσο θα έχει περίπου φτάσει το ποσό μετά από δυο χρόνια. Να επισημάνω , λοιπόν μετά από αυτό, την μεγάλη ευκολία με την οποία η Δημοτική Αρχή «δίνει» στεγνά και καρφώνει χωρίς δισταγμούς και αναστολές και τους δικούς της ανθρώπους. Εκτός κι αν δεν γνώριζε την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ, που είναι δική της απόφαση , αλλά τότε είναι πολύ , μα πάρα πολύ χειρότερα τα πράγματα. Και πολύ, μα πολύ πιο επικίνδυνα.
4. Να θυμίσω πως όταν ήμουν στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ πάλι είχε υποστηριχθεί πως υπήρχαν διαρροές προς τον τύπο μέσα από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Και φυσικά όλων το μυαλό , εννοώ , όσων ήταν ανυποψίαστοι , πήγαινε στην αντιπολίτευση. Αλλά τότε η αντιπολίτευση όπως και τώρα, από άλλον, εκπροσωπούταν από ένα και μόνο άτομο. Την ταπεινότητά μου. Κι αφού εγώ είμαι σίγουρος πως δεν είπα ποτέ κάτι που δεν έπρεπε, φαντάζομαι, πως όπως και σήμερα αποδείχθηκε ,τα νούμερα και τα νέα από αλλού έφευγαν και κατά το δοκούν για να υπηρετήσουν συγκεκριμένες πολιτικές σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο.
5. Επιμένουμε. Το θέμα της ΕΡΓΗΛ δεν μπορεί να μείνει ως διαχείριση στα χέρια είτε παιδιών είτε επικινδύνως, πολιτικάντηδων και ασχέτων. Εκτός κι αν το παρόν φιάσκο και η κίνηση της εταιρίας δεν ήταν απλώς συμπτώσεις αλλά κάτι άλλο. Οπότε…»

Οι συνδικαλιστές

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Άλλη μία άκρως συκοφαντική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής είδε το φως της δημοσιότητας επιρρίπτοντας ευθύνες στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ και όχι μόνο, τη στιγμή που ουδέποτε οι εργαζόμενοι έχουν δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία με ποσά από οφειλές τρίτων.
Είναι γνωστό ότι από τον Ιούνιο του 2016 είναι δημοσιευμένη στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» η σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στην οποία αναφέρεται το ποσό που οφείλει ο Δήμος Βόλου στην Επιχείρηση.
Αναμενόμενο ήταν μετά την ανακοίνωση του δημάρχου για εκκαθάριση και μεταφορά της ΔΕΥΑΜΒ στον Δήμο Βόλου, η ΕΡΓΗΛ να κινηθεί νομικά κατά του Δήμου.
Οι εργαζόμενοι έχουν δείξει εμπράκτως την υπεύθυνη και σοβαρή στάση τους στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη με την νομική τους εκπροσώπηση σε κάθε δικαστική μάχη κατά της ΕΡΓΗΛ.
Αναζητήστε αλλού τους ενόχους και αναλάβετε τις ευθύνες σας».