Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:35
Τοπικά

Νοσοκομείο Βόλου: Ασθενής κινδύνεψε να πεθάνει γιατί δεν χωρούσαν τα μηχανήματα ανάνηψης στο θάλαμο!






Παρ’ ολίγον τραγωδία στη Β’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου πριν από λίγες μέρες. Ασθενής κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του από ανακοπή καθώς οι ιατροί αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό, αφού ήταν αδύνατο να χωρέσουν τα μηχανήματα ανάνηψης χωρίς να προηγηθεί η μετακόμιση των κλινών στον διάδρομο. Μάλιστα οι γιατροί αναγκάστηκαν κυριολεκτικά να πηδήξουν πάνω από τα κρεβάτια των ασθενών προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ασθενή που χαροπάλευε.

Το συμβάν αποκάλυψε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στη Β’ Παθολογική, μετά την ερώτηση που είχε καταθέσει για τα προβλήματα της Κλινικής πριν από ενάμιση περίπου μήνα, επανέρχεται τώρα υποβάλλοντας προς το αρμόδιο υπουργείο επίκαιρη ερώτηση για το θέμα.

Ο βουλευτής Μαγνησίας κάνει λόγο για έντονο προβληματισμό των εργαζομένων της Β ́ Παθολογικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, καθώς και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των ασθενών, για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της συγκεκριμένης κλινικής, και παραθέτει την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Επανέρχομαι στο ζήτημα της λειτουργίας της Β ́ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου για την οποία το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί πλήρως. Η όλη κατάσταση στη συγκεκριμένη κλινική, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, παραπέμπει σε τριτοκοσμικές εικόνες.

Οι δίκλινοι θάλαμοι έχουν μετατραπεί σε τρίκλινους, με αποτέλεσμα να θυμίζουν κονσερβοκούτι, ενώ πρόσφατα οι γιατροί αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν περιστατικό ανακοπής, αφού ήταν αδύνατο να χωρέσουν τα μηχανήματα ανάνηψης χωρίς να προηγηθεί η μετακόμιση των κλινών στον διάδρομο. Οι γιατροί αναγκάστηκαν κυριολεκτικά να πηδήξουν πάνω από τα κρεβάτια των ασθενών.

Το πιο επικίνδυνο, όμως, είναι ότι οι δύο μονόκλινοι θάλαμοι μόνωσης έχουν μετατραπεί σε δίκλινα δωμάτια νοσηλείας, με αποτέλεσμα ασθενείς που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα να συγχρωτίζονται στον ίδιο θάλαμο με άλλους ασθενείς.

Επίσης, στη Β ́ Παθολογική λειτουργεί μόνο μια τουαλέτα για σαράντα (40) ασθενείς και το σύνολο του ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και για τους συνοδούς ασθενών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Β ́ παθολογική νοσηλεύονται σε μηνιαία βάση περίπου 700 ασθενείς».

Με βάση τα προαναφερθέντα, ο υπουργός ερωτάται, πώς θα αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα της κλινικής και αν μελετάει το υπουργείο το ενδεχόμενο διαφορετικής χωροθέτησης της συγκεκριμένης κλινικής».