Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 19:52
Τοπικά

ΝΟΔΕ Μαγνησίας: Να επιστραφεί ως απαράδεκτη η πρόταση για τη νέα αρχιτεκτονική του Π.Θ.






“Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να ναρκοθετήσει το μέλλον και την προοπτική της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας ακόμη και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων”, επισημαίνεται από την Διοίκηση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ, σχολιάζοντας την πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας αναφέρονται τα εξής:

Με τον πιο τραγικό για τη χώρα τρόπο, η υπό προθεσμία κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να ναρκοθετήσει το μέλλον και την προοπτική της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας ακόμη και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων.

Το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και τα ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος, που δόθηκαν στη δημοσιότητα για διαβούλευση, δημιουργεί βάσιμες ανησυχίες, σύμφωνα με τις οποίες η νέα αρχιτεκτονική του πανεπιστημιακού ιδρύματος πλήττει βάναυσα τον Νομό μας. Επί της ουσίας, το νομοσχέδιο βρίθει ζητημάτων, που ευτελίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ένα νομοσχέδιο-μαμούθ που αλλάζει ριζικά τη ραχοκοκαλιά της εκπαιδευτικής διοίκησης και αγγίζει σχεδόν το σύνολο του εκπαιδευτικού φάσματος. Όλοι γνωρίζουν τη δεινή πραγματικότητα. Έχουν γονατίσει την εκπαίδευση με τις ιδεοληψίες τους, και βαφτίζουν την ισοπέδωση επιτυχία. Προσπαθούν απλά να μας πείσουν για την ύπαρξη ενός παράλληλου σύμπαντος.

Ένα ακόμη νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο ευτελίζει και την κοινοβουλευτική διαδικασία με τον χειρότερο τρόπο. Η δημόσια διαβούλευση διήρκησε μόλις 10 ημέρες και αφορούσε μόλις 51 από τα 113 συνολικά άρθρα (586 σελίδες) του νομοσχεδίου, ενώ ακολούθως κατατέθηκε στη βουλή (και πάλι) με επείγουσα διαδικασία για ψήφιση εντός 3 ημερών. Μια διαδικασία παρωδία με προφανή σκοπό να περιοριστεί η ουσιαστική αξιολόγηση του νομοσχεδίου.

Ο Βόλος, η Μαγνησία, η Κεντρική Ελλάδα, η πατρίδα μας δεν ανέχονται άλλο την καταστροφική επιδρομή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακόμη και σε ακαδημαϊκούς φορείς.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μεγαλουργεί σήμερα και γιορτάζει περήφανα 30χρόνια λειτουργίας, διεθνούς αναγνώρισης και συνεχούς ανοδικής πορείας ακριβώς γιατί βρέθηκε μακριά από ισοπεδωτικές ιδεοληψίες των κυβερνώντων.

Στον βωμό των πρόσκαιρων συμφερόντων τους, θυσιάζουν κι αυτή την κατάκτηση του ελληνικού λαού, ένα Πανεπιστήμιο δηλαδή που αναπτύχθηκε και ενίσχυσε την περιφερειακή συνείδηση.

Αυτόν τον συνεκτικό κρίκο, αυτούς τους δεσμούς που δημιουργεί η εκπαίδευση και η έρευνα, θέλουν με τρόπο σκληρό να καταλύσουν και να ανακαλέσουν από το παλιό παρελθόν τοπικιστικές διεκδικήσεις, αγωνίες και διαμοιρασμούς αντιλαμβανόμενοι την εξουσία ως λάφυρο ακόμη και στον χώρο των ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Ζητούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Ενός νομοσχεδίου που προσβάλλει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και πλήττει βάναυσα την Παιδεία μας. Πιστεύουμε ότι ο Βόλος δικαιούται την ίδρυση τμημάτων, στο πλαίσιο της νέας οικονομικής σχολής, με κατεύθυνση τα τουριστικά και τα ναυτιλιακά επαγγέλματα. Τμήματα, τα οποία είναι εναρμονισμένα με τις ανάγκες της πραγματικής, παραγωγικής οικονομίας.

Καλούμε την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, όλους τους πολίτες της έρευνας και τον πνεύματος να καταδικάσουν την προσπάθεια ανακατανομής των σχολών και τμημάτων. Να καταγγείλουν την επιχειρούμενη ανάσχεση της ανοδικής πορείας του ΠΘ στο όνομα της αναβάθμισης μέσα από τη συγχώνευση.

Ζητούμε από τη Σύγκλητο του ΠΘ να επιστρέψει ως απαράδεκτο στο Υπουργείο Παιδείας το σχέδιο νόμου και να εμμείνει στην δική της πρόταση, η οποία στηρίζεται σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά κριτήρια.

Από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού μας ζητούμε τέλος να εναντιωθούν δυναμικά στο νομοσχέδιο και να σταματήσουν κάθε ενέργεια που υποθηκεύει την προοπτική του Π.Θ.

Οι εκλογές είναι η μοναδική διέξοδος για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά. Όσο νωρίτερα γίνουν τόσο καλύτερο για την πατρίδα μας”.