Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 18:30
Τοπικά

Εισαγγελική παρέμβαση για το περιστατικό τύφλωσης με στυλό λέιζερ 9χρονου στον Βόλο






Έρευνα αναφορικά με το περιστατικό 9χρονου από τον Βόλο που φέρεται να τυφλώθηκε από “στιλό” με πράσινο λέιζερ” ζητά από τις αρμόδιες αρχές ο Διευθύνων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας Ιωάννης Μαγκούτας. Ο κ. Μαγκούτας με ανακοίνωσή του που κοινοποιείται  στη Γ.Π.Α.Δ Θεσσαλίας, τη Δ/νση Αστυνομίας Λάρισας, τους Δ/ντές Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τους Δ/ντές Μ.Μ.Ε Νομού Λάρισας και τη Δ/νση Εμπορίου Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημέρωση και έρευνα για ρο εν λόγω περιστατικο.

Μάλιστα, φαίνεται ότι προηγήθηκε παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το θέμα προς όλες τις Εισαγγελίες της χώρας. Αναλυτικά η ανακοίνωση  του Διευθύνοντος  της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας αναφέρει:

«Στην υπ’ αριθ. Πρωτ. 6993/29-06-2018 παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και με αφορμή δημοσίευμα με τίτλο “Αγόρι εννέα ετών από το Βόλο έχασε την όρασή του από “στιλό” με πράσινο λέιζερ” της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας “Πρώτο θέμα” από 22-6-2018 επισημαίνεται ιδιαίτερος κίνδυνος για την υγεία ανηλίκων από τη χρήση μη πιστοποιημένων ή ανεπαρκώς πιστοποιημένων συσκευών -δεικτών Laser, οι οποίες διατίθενται ευρέως στην αγορά.
Παραγγέλεται η αρμόδια Δ/νση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η Αστυνομική Αρχή να ερευνήσει και να μας αναφέρει σχετικά.

Παρακαλείται η Εκπαιδευτική Κοινότητα, οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, να ενημερώσουν για το θέμα γονείς και μαθητές.

Παρακαλούνται τα Μ.Μ.Ε (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοτηλεοπτικά-διαδικτυκά μέσα) της ευρύτερης περιοχής του Νομού Λάρισας για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του προβλήματος με στόχο την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και υγείας των ανηλίκων.»

[larissanet.gr]