Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 18:54
Κόσμος

Νεκρός ο Τζιχάντι Τζον λένε οι ΗΠΑ






Νεκρός ή ζωντανός ο Τζιχάντι Τζον, ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους που τρομοκράτησε την οικουμένη όταν αποκεφάλιζε ομήρους των τζιχαντιστών; Ο Βρετανός Μοχάμεντ Εμουάζι, ο άνθρωπος που άφησε το Λονδίνο για να ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, ήταν ο μοναδικός στόχος μεγάλης αεροπορικής επιδρομής που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (13.11.2015) στη Ράκα της Συρίας, στην αποκαλούμενη “πρωτεύουσα” του Ισλαμικού Κράτους.

Ο στόχος ένας και μοναδικός: να πεθάνει ο Τζιχάντι Τζον. Και αυτό προκύπτει από τις μαρτυρίες ακτιβιστών στη Ράκα, σύμφωνα με τους οποίους από τις 23:51 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα, σε διάστημα εννέα λεπτών δηλαδή, μέτρησαν 14 χτυπήματα! Όλα έγιναν με drones. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο Jihadi John, ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο, χτυπήθηκε από πύραυλο τη στιγμή που έβγαινε από ένα κτίριο για να μπει σε αυτοκίνητο.

Υπάρχει και η αναφορά των ακτιβιστών από τη Ράκα ότι ο 27χρονος άνδρας, γεννημένος στο Κουβέιτ που μετακόμισε σε ηλικία έξι ετών με την οικογένειά του στο Λονδίνο, πως χτυπήθηκε την ώρα που οδηγούσε αυτοκίνητο γεμάτο οπλισμό.

Ο πύραυλος, λέγεται, πως τον “εξαΰλωσε”. Ακόμη όμως τίποτα δεν είναι 100% επιβεβαιωμένο. Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν στο Fox News ότι “κατά 99% ο Τζιχάντι Τζον είναι νεκρός”. Ένας άλλος, πάντα υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι ο 27χρονος τζιχαντιστής ανατινάχθηκε. Αν αυτό ισχύει, μπορεί να μην επιβεβαιωθεί ποτέ πλήρως ο θάνατός του. Από τη στιγμή που δεν θα βρεθεί το πτώμα του.

Ο Τζιχάντι Τζον “συστήθηκε” στον δυτικό κόσμο τον Αύγουστο του 2014 όταν εμφανίσθηκε σε βίντεο που έδειχνε τον αποκεφαλισμό ενός από τους ομήρους του Ισλαμικού Κράτους. Ήταν ο άνδρας με τη μαύρη στολή και το μαύρο μαντήλι που άφηνε ακάλυπτα μόνο τα μάτια του, με ένα στρατιωτικό μαχαίρι στα χέρια. Ο δήμιος που αποκεφάλιζε τα θύματά του.

Εμφανίστηκε στα βίντεο με τις δολοφονίες των Αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, Βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και άλλων ομήρων, να απειλεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και όλους τους “απίστους”.

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε απάτριδα οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ.