Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:40
Κόσμος

Νεκρή η βουλευτής στη μάχη του Brexit






Τραγική ήταν η κατάληξη της επίθεσης κατά της βουλευτίνας των Εργατικών, Τζο Κοξ, καθώς η 41χρονη μητέρα δύο παιδιών εξέπνευσε έπειτα από τα πυρά που δέχθηκε και τις μαχαιριές.

Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο του Λιντς, η Κοξ έχασε τη ζωή της.

Η άτυχη γυναίκα είχε πέσει θύμα επίθεσης ενός άνδρα, ο οποίος την πυροβόλησε και της κατάφερε μαχαιριές κατά την έξοδό της από τη βιβλιοθήκη Μπίρστολ κοντά στο Λιντς της κομητείας του Γιορκσάιρ.

Η εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας του Γιορκσάιρ, Ντι Κόλινς, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε ανακοίνωσε πως η Τζο Κοξ έχασε τη ζωή της έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ο θάνατος της Τζο Κοξ είναι τραγωδία. Ήταν μία αφοσιωμένη βουλευτής. Οι σκέψεις μου στον σύζυγό της Μπρένταν και τα δύο νέα παιδιά της».

Ο αντιπρόεδρος των Εργατικών Τομ Γουάτσον από την πλευρά του δήλωσε πως ολόκληρο το κόμμα είναι συντετριμμένο από το θάνατο της Κοξ.

«Χάσαμε μία συνάδελφο, τόσο νέα, που είχε πολλά να προσφέρει στη δημόσια ζωή της. Ήταν το μέλλον μας. Είναι δύσκολο να κατανοήσεις πώς ένας παθιασμένος με αρχές, όμορφος άνθρωπος μπορεί να έχει φύγει τόσο άγρια. Είναι ακόμα πιο συγκλονιστικό γιατί έκανε το καλύτερο που μπορούσε, υπηρετώντας τους πολίτες. Θρηνούμε για το χαμό της. Η αγάπη και οι προσευχές μας στον Μπρένταν και την οικογένεια της Τζο», ανέφερε ο Γουάτσον.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε: «Στο σύνολό του το Εργατικό Κόμμα και η οικογένεια των Εργατικών και όλη η χώρα θα είναι σε κατάσταση σοκ από την τρομερή δολοφονία της Τζο Κοξ».

Μεταξύ άλλων, ο Κόρμπιν τόνισε πως «τις ερχόμενες ημέρες, θα υπάρξουν ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις σχετικά με το πώς και το γιατί πέθανε. Αλλά προς το παρόν όλες μας οι σκέψεις πηγαίνουν στο σύζυγό της, Μπρένταν και τα δύο μικρά παιδιά τους. Θα μεγαλώσουν χωρίς τη μαμά τους, αλλά θα είναι υπερήφανα για όσα έκανε, όσα πέτυχε και όσα υπερασπίστηκε. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας. Χάσαμε μία πολύ αγαπητή συνάδελφο, ένα πραγματικό ταλέντο μία αφοσιωμένη υποστηρίκτρια της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ειρήνης. Αλλά εκείνοι έχασαν μία σύζυγο και μία μητέρα, η καρδιά μας είναι σε εκείνους».