Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 10:31
Ελλάδα

ΝΔ: Αποφασίζουν για την εταιρεία που θα «τρέξει» τις εσωκομματικές εκλογές






Μέχρι το Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να έχει επιλεγεί η εταιρεία που θα αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αρμόδια επιτροπή (ΚΕΦΕ) έχει καταλήξει σε τρεις εταιρείες, εκ των οποίων οι δύο έχουν καταθέσει πλήρεις φακέλους.

Την Παρασκευή δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα συνάντηση, ώστε το Σάββατο να ανακηρυχθεί η… «νικήτρια», που θα εγγυάται να πραγματοποιήσει με επιτυχία την ψηφοφορία στις 13 Δεκεμβρίου, «κουβαλώντας» το βάρος της αποτυχίας της προηγούμενης Κυριακής.

Πολλά στελέχη του κόμματος μεταφέρουν τις ανησυχίες τους για τη θετική έκβαση των συσκέψεων, κυρίως διότι η 13η Δεκεμβρίου είναι μία ημερομηνία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Να σημειωθεί ότι υπήρχαν και άλλες ενδιαφερόμενες εταιρείες, οι οποίες, ωστόσο, δεν μπορούσαν να εγγυηθούν ότι προλαβαίνουν να διοργανώσουν εκλογές μέχρι αυτή την ημερομηνία.

Το κλίμα στη ΚΕΦΕ ήταν διόλου ευχάριστο, με πολλές απουσίες βουλευτών-μελών, ενώ απών ήταν και ο πρόεδρος της Γιάννης Τραγάκης, τον οποίον αντικαθιστούσε ο κ. Φίλιππος Ταυρής.

Την ίδια ώρα, στα ύψη είναι το εσωκομματικό θερμόμετρο, καθώς ο  Μάκης Βορίδης -υποστηρικτής του Απόστολου Τζιτζικώστα – τάχθηκε ανοιχτά την Πέμπτη υπέρ της επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά στη θέση του πρωθυπουργού. Από την άλλη, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατήγγειλε προσπάθεια διάλυσης της ΝΔ, υπογραμμίζοντας το ενδεχόμενο ενός «φιάσκο», το οποίο να οφείλεται σε δόλο.

Ειδικότερα, η ένταση ενισχύθηκε όταν ο Μάκης Βορίδης πρότεινε από το βήμα της Βουλής να ξαναγίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: Αν υπάρχει χρεία συναίνεσης να παραιτηθείτε, να στηρίξετε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και να συνεχίσουμε από εκεί που το έχουμε αφήσει.

Ο υποψήφιος πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι «σε μια περίοδο επικίνδυνων διεθνών ανακατατάξεων, είναι σαφές ότι κάποιοι επιδιώκουν την πολυδιάσπαση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και τη διάλυση του μοναδικού μεγάλου κόμματος , της ΝΔ, που αποτελεί την εγγύηση για τη σταθερότητα και την προοπτική της χώρας», ο οποίος έχει κατηγορήσει τον πρώην πρωθυπουργό  ότι συνδέονται με την εταιρεία Infosolutions.

Αποκάλυψε δε ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας απέστειλε 17 ηλεκτρονικές επιστολές στην κεντρική εφορευτική επιτροπή επισημαίνοντας τις  αδυναμίες. Άφησε υπόνοιες ότι το φιάσκο της περασμένης Κυριακής ενδέχεται να οφείλεται σε δόλο.

Για τους  τρεις αντιπάλους του ανέφερε ότι  επεδίωξαν να χρησιμοποιήσουν το περιστατικό προκειμένου να χρεώσουν την απόλυτη ευθύνη στον εκτελούντα καθήκοντα προέδρου.

Την ίδια ώρα, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης,  συναντήθηκε χθες διαδοχικά με τους πρώην πρωθυπουργούς και παλαιούς προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά σε μια προσπάθεια να περιβληθεί η διαδικασία της εκλογής προέδρου με τη μέγιστη δυνατή νομιμοποίηση.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι  ενημέρωσε τους πρώην προέδρους για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει ώστε να υπάρχει μία επιτυχής έκβαση των εσωκομματικών εκλογών.

 

Πηγή: protothema.gr