Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 02:48
Παραπολιτικά

Να γιορτάζουμε στις 2 Νοεμβρίου ή στις 25 Μαΐου;






Ξύπνησε μέσα της η…Τουρκοφάγα και ξεσπάθωσε η Νατάσσα Οικονόμου γιατί, κατά πως λέει, η Δημοτική Αρχή δεν γιορτάζει όπως θα ήθελε ο Πάνος ο πορφυρογέννητος (να ΄ναι απόγονος των Κομνηνών;)  η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους! Και αφού μας λέει πολλά και ενδιαφέροντα συνάγει το φοβερό συμπέρασμα ότι τα τελευταία χρόνια επιχειρείται μεθοδικά στην πόλη να επιβληθεί ιστορική αμνησία και ότι ο Βόλος χάνει δυστυχώς καθημερινά έδαφος και τις ευκαιρίες να σταθεί ανταγωνιστικά, μεταξύ των πόλεων, στο νέο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Πάντως τα πράγματα δεν είναι έτσι ή τουλάχιστον ακριβώς έτσι. Γιατί αν θα έπρεπε μια ημέρα να γιορτάζει αυτή η πόλη είναι η 25η Μαΐου 2014 όταν οι πολίτες του Βόλου συνειδητοποίησαν κάποια, πολλά είναι η αλήθεια, πράγματα και έστειλαν Πάνους, Νατάσσες, Στόικους, Λαμπρινίδηδες και Πελεκάνους στο περιθώριο. Μα στο πολύ περιθώριο. Και ανέπνευσε, επιτέλους η πόλη.

Αξίζει, ωστόσο, να διαβάσετε την ανακοίνωση της Νατάσσας της…Τουρκοφάγας. Για να καταλάβετε την ανάγκη να γίνει η 25η Μαΐου 2014 η πραγματική μας γιορτή.

ΥΓ. Α ρε ταλαίπωρε Κολοκοτρώνη! Που να ήξερες ότι θα σε έμπλεκαν και με το… ΕΣΠΑ!!!