Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:17
Τοπικά

Νέο σοόυ του Κώστα Βολιώτη για το κλάδεμα δέντρων – Κόντρα στη «λογική και την επιστήμη»






Από το στερητικό σύνδρομο της απουσίας του φίλου του, Πάνου Σκοτινιώτη, από την εξουσία, φαίνεται πως υποφέρει ο κατά δήλωσή του οικολόγος, μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, Κώστας Βολιώτης και συνεχίζει τα σόου εκδήλωσης ευαισθησίας, «κόντρα στη λογική και την επιστήμη» όπως υπογραμμίσει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου.

Συγκεκριμένα σκηνικό έντασης επικράτησε σήμερα το πρωί στο προαύλιο χώρο του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου μεταξύ μελών της περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας και υπαλλήλων της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου Βόλου.

Μετά από καταγγελίες περιοίκων η περιβαλλοντική ομάδα παρενέβη και διέκοψε προσωρινά τις εργασίες κλαδέματος σε ευκαλύπτους που ήταν σε εξέλιξη απο τον δήμο Βόλου.Μάλιστα προκειμένου να αποτρέψουν την συνέχιση των εργασιών τα μέλη της Περιβαλλοντικής μπήκαν κάτω από τα δέντρα.

Οι εργασίες σταμάτησαν για περίπου 30 λεπτά της ώρας και  ειδοποιήθηκε η αρμόδια  αντιδήμαρχος Πρασίνου Μίνα Καλογήρου που μετέβη στο σημείο  συνοδευόμενη απο τον διευθυντή της Υπηρεσίας Πρασίνου. Στο σημείο μάλιστα κλήθηκε και η αστυνομία που ζήτησε από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία να απομακρυνθεί από τα δέντρα για να συνεχιστούν οι εργασίες.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Δεν έχουν τέλος οι κακής ποιότητας θεατρινισμοί των μελών της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, που με ποικίλους τρόπους επιχειρούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους κόντρα στην ίδια την λογική και την επιστήμη!

Νέο κρούσμα η «επιχείρησή» τους να ματαιώσουν το κλάδεμα των ευκαλύπτων στην οδό Πολέμη, στην αυλή του 1ου Γυμνασίου Βόλου, το οποίο ζήτησαν οι ίδιοι οι καθηγητές του σχολείου, ενώ την αναγκαιότητα του κλαδέματος διαπίστωσαν οι επιστήμονες γεωπόνοι του Δήμου Βόλου και όχι βέβαια οι πρώτοι τυχόντες γραφικοί.

Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι οι εποχές του Σκοτινιώτη και των άλλων εταίρων τους στην εξουσία, που ετσιθελικά είχαν επιβάλει στην πόλη, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Η Δημοτική Αρχή του Βόλου, με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων, εφαρμόζει ένα ευρύ πρόγραμμα κλαδέματος, που θα γίνει σε όλη την πόλη, προκειμένου να προστατευτεί και να αναζωογονηθεί σωστά το πράσινο, που επί δέκα και πλέον χρόνια είχε εγκαταλειφθεί κατά τρόπο εγκληματικό. Όταν οι ίδιοι σιγούσαν προστατεύοντας την παροιμιώδη ανικανότητα και την ανυπαρξία των εταίρων τους στην εξουσία, καθιστάμενοι, έτσι, συνένοχοι στα εγκλήματα σε βάρος της πόλης.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία

Εγκληματική χαρακτηρίζει την πολιτική του Δήμου Βόλου η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας με αφορμή την «θανάτωση» έξι δέντρων στην οδό Πολέμη και τονίζει πως αυτό που συμβαίνει φέτος στην πόλη δεν έχει προηγούμενο.

Για μια ακόμα φορά τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας έγιναν μάρτυρες της καταστροφικής και εγκληματικής πολιτικής του Δήμου Βόλου για το πράσινο. Ειδοποιήθηκαν από περίοικους ότι στην αυλή του 1ουΛυκείου Βόλου, συνεργεία του Δήμου Βόλου κατακρεουργούσαν κυριολεκτικά τεράστιους ευκαλύπτους. Όταν έφτασαν εκεί αντίκρισαν μια τραγική εικόνα. Δέντρα ύψους περίπου 15 μέτρων κόβονταν σχεδόν στον κορμό και έμεναν σε ύψος περίπου 4 μέτρα, έχοντας χάσει το σύνολο σχεδόν του πράσινου φυλλώματός τους.

Τα μέλη της ΠΠΜ αγανάκτησαν και αντέδρασαν αμέσως πηγαίνοντας κάτω από το συνεργείο που έκοβε, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν αυτό το έγκλημα. Ειδοποιήθηκαν από το συνεργείο η Αντιδήμαρχος του Δήμου Βόλου για το πράσινο, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας και η αστυνομία. Μετά από συζήτηση και διαπραγματεύσεις τα μέλη της ΠΠΜ αποχώρησαν καταγγέλλοντας για μια ακόμα φορά την εγκληματική συμπεριφορά της υπηρεσίας πρασίνου εναντίον των δέντρων της πόλης του Βόλου, μιας πόλης που έχει έντονα προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και χρειάζεται το πράσινο ως φάρμακο για τους ρύπους.

Αυτό που γίνεται φέτος στην πόλη του Βόλου δεν έχει προηγούμενο, Όλα τα δέντρα πετσοκόβονται κυριολεκτικά. Όσα επιβιώσουν (κάμποσα θα ξεραθούν) θα κάνουν τουλάχιστον τρία χρόνια για να επανέλθουν. Η κυρία Καλογήρου επικαλέστηκε την άποψη του καθηγητή της Γεωπονίας κυρίου Νάνου για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι τα δέντρα πετσοκόβονται. Πολύ θα θέλαμε να μας πει ο κ. Νάνος αν είναι σύμφωνο με τους κανόνες της γεωπονικής αυτό που έγινε σήμερα στην αυλή του 1ου Λυκείου, με την ανοχή αν όχι με την προτροπή της διεύθυνσης του σχολείου και αν το μονόπλευρο κλάδεμα πολλών δέντρων στον Κραυσίνδωνα είναι επίσης δόκιμη γεωπονική πρακτική;