Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:17
Τοπικά

Δωροθέα Κολυνδρίνη «Ενεργήσαμε άμεσα για την καταγραφή ζημιών στη Σκόπελο- Θα αποζημιωθούν οι επαγγελματίες»






Μετά την έκδοση της προαπαιτούμενης για την αποστολή των φακέλων Υπουργικής Απόφασης, για οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2015 σε περιοχές του Δήμου Σκοπέλου, η αρμόδια Επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων απέστειλε τον από καιρό ολοκληρωμένο πίνακα πληγεισών επιχειρήσεων και εκτίμησης ζημιών.
Πιο συγκεκριμένα, η Υπουργική Απόφαση για την οριοθέτηση περιοχών, εκδόθηκε στις 11 Μαρτίου 2016 και μόλις μία ημέρα αργότερα η αρμόδια Επιτροπή απέστειλε τον συγκεντρωτικό πίνακα των πληγεισών περιοχών προς το Υπουργείο Οικονομικών, με κοινοποίηση και στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας δήλωσε σχετικά: « Η πλήρης και τεκμηριωμένη καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι επαγγελματίες του νησιού αποτέλεσε και αποτελεί προτεραιότητά μας, γι’ αυτό άλλωστε είχαν μετέβη άμεσα και επί τόπου Κλιμάκια των Υπηρεσιών μας, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κου Αγοραστού, ώστε εν συνεχεία να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες από την Πολιτεία για την αποκατάσταση κι ανακούφιση των ζημιωθέντων βάση της κείμενης νομοθεσίας. Η Δ/νση Τεχνικών Έργων των ΠΕΜΣ, σε στενή συνεργασία με το Δήμο Σκοπέλου, και κατόπιν των παρεμβάσεων του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τις ενέργειες αποκατάστασης των πληγέντων, ολοκλήρωσε άμεσα την διαδικασία καταγραφής των ζημιών στις επιχειρήσεις. Σε ότι μας αναλογεί ενεργήσαμε άμεσα και χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση. Με τις πιέσεις που ασκούμε ελπίζουμε σύντομα να ολοκληρωθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες».