Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 13:11
Τοπικά

Νέο παραλήρημα Αγραφιώτη, μπαράζ μηνύσεων σε βάρος του






Με ένα μπαράζ μηνύσεων απάντησαν ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου, κ. Κώστας Θεοδώρου και ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, στις αστήρικτες, χωρίς κανένα στοιχείο, «καταγγελίες» του γνωστού επιχειρηματία – σεκιουριτά και στελέχους του ΠΑΣΟΚ (πολιτευτή;) περί ευθύνης τους για πράξεις και  συμπεριφορές που οδήγησαν το Ιδρυμα σε διάλυση και μάλιστα «κατήγγειλε» πως έχει πληροφορίες για σεξουαλική κακοποίηση ενός 14χρονου και ενός 12χρονου παιδιού που διαμένουν στο Ορφανοτροφείο και όπως ανέφερε, για τη μία εκ των δυο υποθέσεων διενεργείται ήδη προανάκριση.

Οι καταγγελίες του κ Αγραφιώτη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου του Ορφανοτροφείου Κ. Θεοδώρου που άμεσα κατέθεσε δυο μηνύσεις σε βάρος του Αγραφιώτη ζητώντας να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ από την πελυρά του κ. Μπέου, έγινε η ακόλουθη δήλωση:

«Για πολλοστή φορά με τρόπο αήθη και άκρως συκοφαντικό ο Άγγελος Αγραφιώτης προσπαθεί να με εμπλέξει στα τυχοδιωκτικά παιχνίδια του στην πολιτική και βεβαίως για το λόγο αυτό θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης και να αποδείξει τα όσα ψευδή «καταγγέλλει».

Αν και σημασία δεν έχει τι λέγεται, αλλά ποιος τα λέει, εν τούτοις και επειδή η νέα αυτή εμφάνιση πλήττει κυρίως ευαίσθητες και ανυπεράσπιστες παιδικές ψυχές και υπονομεύει ένα ολόκληρο ίδρυμα, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει, σαν γραφικό, το συγκεκριμένο άτομο. Δυστυχώς, όμως, στην μικροπολιτική και αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά παραπλανά και χρησιμοποιεί και τους δημοσιογράφους που του εξασφαλίζουν μια δημοσιότητα εντελώς δυσανάλογη με την σημασία που έχει.

Επί της ουσίας τώρα και σε ό,τι αφορά θα μπορούσα εύκολα να εκμεταλλευτώ ένα ατυχές περιστατικό, αφού το γνώριζα, από την ώρα – πριν 15 με 20 ημέρες –  που οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος λειτουργώντας με εξαιρετική συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα ενημέρωσαν τις αρμόδιες Αρχές (Εισαγγελία και Αστυνομία) που ήδη έχουν επιληφθεί, αλλά φυσικά δεν το έπραξα γιατί δεν είμαι Αγραφιώτης να εκλιπαρώ για λίγη δημοσιότητα, ανεξαρτήτως του κόστους και του πόνου που σε αυτά παιδιά προκαλούνται.

Συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ για το εκλεκτό τους στέλεχος και να φροντίσουν να τον καμαρώσουμε και στο εκλογικό τους ψηφοδέλτιο…»

Να θυμίσουμε ότι μόλις πριν λίγες ημέρες ο Εισαγγελέας έβαλε στο αρχείο άλλη μήνυση Αγραφιώτη κατά του Ορφανοτροφείου.

Ανακοίνωση εξέδωσε και επισήμως το Διοικητικό συμβούλιο του Ορφανοτροφείου Βόλου απαντώντας στις καταγγελίες του Αγγέλου Αγραφιώτη:
Διοίκηση Ορφανοτροφείου: Αδίστακτος ο Αγραφιώτης

Λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Εισαγγελέας έθεσε στο αρχείο άλλη μια καταγγελία του για το Ορφανοτροφείο, ο αδίστακτος και αμετανόητος Αγραφιώτης «ξαναχτύπησε», λασπώνοντας και συκοφαντώντας πρόσωπα και Ίδρυμα, αλλά το – χειρότερο –  ισοπεδώνοντας αθώες παιδικές ψυχές, που μήνες τώρα επιμένει να χρησιμοποιεί για τα θολά προσωπικά του παιχνίδια στο χώρο της μικροπολιτικής.

Ήδη υποχρεώθηκα να προσφύγω στις αρμόδιες αρχές και να υποβάλλω δύο μηνύσεις κατά του χωρίς καμία ηθική αναστολή αυτού τύπου. Φυσικά δεν πρόκειται να μπω σε διάλογο, και μάλιστα, δημόσιο επί ανύπαρκτων «κατηγοριών», που αποτελούν αποκυήματα βαριάς νοσηρής φαντασίας και με ένα άνθρωπο που επιδιώκει με τον ίδιο άρρωστο τρόπο λίγη δημοσιότητα.

Ο χώρος της Δικαιοσύνης είναι ο μοναδικός όπου μπορεί και πρέπει να λυθούν οριστικά αυτά τα θλιβερά ζητήματα.