Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 01:32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο άδειασμα Παρασκευόπουλου σε Πολάκη: Διαφωνώ πλήρως με τις δηλώσεις του






Νέο μεγαλύτερο άδειασμα επιφύλασσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για τις δηλώσεις του περί παραδικαστικού κυκλώματος.

Συνεχίζοντας τις τοποθετήσεις του στη Βουλή και ύστερ από ισχυρό πρέσινγκ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης για τη Δικαιοσύνη, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε: «Ακουσα τον Τασούλα να με λέει ηπιότερο Πολάκη. Εγώ το καταλαβαίνω ως ηπιότερος πολλάκις. Στην αρχική μου δήλωση είπα για την προσωπική μου εμπιστοσύνη στους δικαστές είπα ότι αναφέρομαι στο σύνολο της δικαιοσύνης και το είπα ρητά. Θεσμική εφαρμογή η παρέμβαση της δικαιοσύνης για τις δηλώσεις. Οι δηλώσεις Πολάκη οδήγησαν σε θεσμικό ανακλαστικό από την πλευρά της δικαιοσύνης».

Και αμέσως μετά, ο κ. Παρασκευόπουλος και ύστερα από ένα πινγκ πονγκ με τον πρώην υπουργό της ΝΔ Νίκο Δένδια κατέληξε ότι «καταδικάζει τις δηλώσεις Πολάκη αν αναφέρονται στην πλειονότητα των δικαστών»:

  • Δένδιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά , η κυβέρνηση σιωπά και ο υπουργός δεν έχει βγάλει τη λέξη καταδίκη από το στόμα του. Τον προκαλώ θα καταδικάσει ή δεν θα καταδικάσει. Να σηκωθεί και να πει επί λέξη καταδικάζω . Αν δεν καταδικάσει γίνεται αλληλέγγυος και μετά εμείς θα δούμε τι θα κάνουμε.
  • Παρασκευόπουλος: Δεν συνηθίζω πρώτα να καταδικάζω και μετά να δικάζω. Εμπιστεύομαι την δικαιοσύνη εάν οι δηλώσεις Πολάκη αφορούν όλους τους Έλληνες δικαστές τότε διαφωνώ μαζί του.
  • Δένδιας: Αφήστε τα μεσοβέζικα σηκωθείτε όρθιος και πείτε ότι καταδικάζεται τις δηλώσεις Πολάκη
  • Παρασκευόπουλος: Εάν οι δηλώσεις Πολάκη αναφέρονται στην πλειονότητα των δικαστών εγώ διαφωνώ πλήρως με αυτές τις δηλώσεις. Δεν μπορώ να καταδικάσω πλήρως κάτι εάν προηγουμένως δεν ξέρω τι είπε ο κύριος πολάκης εάν δηλαδή αναφέρεται στην πλειονότητα των δικαστών ή όχι.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, πάντα κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης της ΝΔ για τη Δικαιοσύνη, ο κ. Παρασκευόπουλος είχε αδειάσει τον κ. Πολάκη λέγοντας: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κι εγώ εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και το επίπεδο απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς στη συντριπτική πλειονότητά τους. Δεν υπάρχει κατηγορία μέσα στους οποίους να μην υπάρχουν και εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις όμως ελέγχονται θεσμικά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Όσο απόλυτη είναι η εμπιστοσύνη μου στην Δικαιοσύνη εξίσου απόλυτη είναι και η προσήλωσή μου στην ανάγκη παρρησίας. Η παρρησία μπορεί να προέρχεται και από πολίτη και από πολιτικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση να πω ότι όσα είπε ο κ.Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου θυμίζει διδασκαλία ότι η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Να το πω κομψά. Είναι δήλωση χωρίς νόημα ή θεσμική εκτροπή η οποία όμως έχει ανάγκη επιχειρηματολογίας», προσέθεσε.

Αδειάζει τον Πολάκη και το Μαξίμου 

Λίγη ώρα μετά τις πρώτες δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή ήρθε και η πρώτη αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο με τη σειρά του αδειάζει τον αναπληρωτή υπ. Υγείας, παραπέμποντας στις δηλώσεις Παρασκευόπουλου.

Πηγή: iefimerida.gr