Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:59
ΒόλοςΠολιτισμόςΤοπικά

Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής και νέες παραγωγές για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου

Καθήκοντα νέου καλλιτεχνικού Διευθυντή, του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου, της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, ανέλαβε, από την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γρηγόρης Γαλάτης. Προηγήθηκε η ολοκλήρωση της τυπικής διαδικασίας αξιολόγησης και μοριοδότησης των υποψηφίων από ειδική επιτροπή, ορισμένη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, μετά από προκήρυξη της θέσης που δημοσιεύτηκε στον Τύπο. Στη συνέχεια, βάσει της νέας διαδικασίας, ακολούθησε απόφαση σύμφωνης γνώμης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η επιλογή του νέου καλλιτεχνικού Διευθυντή, όπως επισημαίνεται από τη Διοίκηση του Οργανισμού, προέκυψε λαμβάνοντας υπόψη τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων, τις θεατρικές συμμετοχές και την καλλιτεχνική πορεία τους και, κυρίως, την πρόταση τους, σε σχέση με την πρωτοτυπία και τον καινοτόμο χαρακτήρα της, την εμπεριστατωμένη παρουσίαση της και τη δυνατότητα υλοποίησης της στο πλαίσιο του ετήσιου προϋπολογισμού του Οργανισμού.
Αξιολογήθηκε επίσης το όραμα των υποψηφίων για τη λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. υπό την καλλιτεχνική τους Διεύθυνση και ο τρόπος που αυτό προωθείται μέσω της πρότασης τους. Ο νέος καλλιτεχνικός Διευθυντής Γρηγόρης Γαλάτης γεννήθηκε στο Βόλο. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε επίσης Φωτογραφία στα ΤΕΙ Αθήνας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας μιμικής “ΑΙΩΡΙΑ”. Έχει πάρει μέρος σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, επίσης σε παραστάσεις κεντρικών και περιφερειακών σκηνών, καθώς και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Συνεργάστηκε με πολλούς αξιόλογους σκηνοθέτες όπως μεταξύ άλλων με τους Δ. Χρονόπουλο, Κ. Μπάκα, Γ. Μιχαηλίδη, N. Milivojevic, Θ. Μουμουλίδη, Θ. Μοσχόπουλο, Δ. Αβδελιώδη, Δ. Λιγνάδη, Γ. Κακλέα, Μ. Λυμπεροπούλου, Τ. Τζαμαργιά, Α. Καλογρίδη, Δ. Παπαδόπουλο, Γ. Καλαβριανό, κ.ά.
Έχει πάρει μέρος σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μεταγλωττίσεις σειρών και κινηματογραφικών ταινιών. Έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής, έχοντας αναλάβει τη δράση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου την περίοδο 2017-2018, αναλαμβάνοντας τις παραγωγές «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ», του σύγχρονου Καταλανού συγγραφέα Τζόρντι Γκαλθεράν και «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον.
Οι νέες παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Με την ανακοίνωση της ανάληψης της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, ανακοινώνονται και οι νέες παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την περίοδο 2018-2019.
Η πρώτη παραγωγή είναι το έργο «Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντόγκ» των Ρέππα & Παπαθανασίου, μια κωμωδία σύγχρονη, με ωραίο, έξυπνο, καλόγουστο σενάριο με παράξενες συμπτώσεις, απρόβλεπτες καταστάσεις και γρήγορη δράση. Το έργο είναι βασισμένο στην φάρσα του Ευγένιου Λαμπίς «Η υπόθεση της Οδού Λουρσίν», σε μια υπέροχη διασκευή από το γνωστό συγγραφικό δίδυμο, Ρέππα & Παπαθανασίου. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Γρηγόρη Γαλάτη.
Η έναρξη των παραστάσεων θα γίνει στις 21 και 22 Δεκεμβρίου 2018, στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής και ώρα 21:15. Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης προγραμματίζεται στις 4 Ιανουαρίου 2019. Παράλληλα, θα παρουσιάζεται στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον (ά όροφος) το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη, «Η πόρνη από πάνω», σε σκηνοθεσία της Άννας Μακράκη.
Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου, στις 21:00, ενώ στις 30 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί το έργο, ακόμη μία φορά, την ίδια ώρα. Σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την προπώληση εισιτηρίων και τις ημερομηνίες των παραστάσεων για το 2019.