Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:20
Τοπικά

Νέος γύρος ερευνών για τον 30χρονο στην Αλόννησο






Τρίτο κύκλο ερευνών άνοιξε χθες η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, μετά από εισαγγελική παρέμβαση, για τον εντοπισμό του 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμηχαηλίδη, ο οποίος εξαφανίστηκε από το αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση στις 30 Αυγούστου και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου ξεκίνησε εκ νέου τις περιπολίες στο θαλάσσιο χώρο με σκάφος του λιμενικού, μετά από εντολή της Εισαγγελίας Βόλου, στηn οποία κατέφυγε η οικογένεια του αγνοούμενου με εκπρόσωπό της δικηγόρο, καταθέτοντας αίτημα για συνέχιση των ερευνών.

Η στεριά του νησιού έχει όλη, σύμφωνα με πληροφορίες, ψαχτεί σπιθαμή προς σπιθαμή από την 8η ΕΜΑΚ με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, από αστυνομικούς, πυροσβέστες, εθελοντές και πλέον απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο ο 30χρονος Θεσσαλονικιός να αναζήτησε καταφύγιο σε κάποιο αλσύλλιο.

Ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με τις καταθέσεις που είχαν δοθεί, ήταν τρομαγμένος την τελευταία φορά που εθεάθη στο αλιευτικό καταφύγιο Βότση. Επιβάτες φουσκωτού είχαν δηλώσει ότι είχε βουτήξει στη θάλασσα και κολυμπούσε προς τα βαθιά.

Αρχικώς υπήρχαν ελπίδες ότι ο αγνοούμενος ίσως να επέστρεψε στη στεριά. Αλιέας είχε δηλώσει για το βράδυ της εξαφάνισης ότι ενώ αλίευε άκουσε αργά το βράδυ έναν άνδρα να φωνάζει από τη σπηλιά, η οποία συνορεύει με το αλιευτικό καταφύγιο.

Το σκάφος του λιμενικού ξεκίνησε χθες στις 3 το μεσημέρι και μέχρι τη δύση του ηλίου τις έρευνες, οι οποίες θα συνεχιστούν άλλα δύο εικοσιτετράωρα.

Στο μεταξύ, με εισαγγελική διάταξη έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού του 30χρονου και είναι πλέον θέμα χρόνου οι αρμόδιες αρχές να έχουν στα χέρια τους περισσότερες πληροφορίες, διαφωτιστικές για το τι πραγματικά μπορεί να συνέβη.

Την τελευταία φορά που εθεάθη ο νεαρός άνδρας είχε πει στη φίλη του ότι θα έκανε μία βόλτα και θα επέστρεφε, ωστόσο, έκτοτε τα ίχνη του εξαφανίστηκαν.

Το νεαρό ζευγάρι, που διαμένει στο Βέλγιο, βρισκόταν στην Αλόννησο για διακοπές. Μάλιστα μετρούσε μόλις μερικές ώρες που βρισκόταν στο νησί.

Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης, είναι ύψους 1,80-1,85 μέτρων, αδύνατος. Εχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια και τη νύχτα της εξαφάνισης φορούσε γκρι σορτς. Τελευταία φορά εθεάθη στο αλιευτικό καταφύγιο Βότση.

Οποιοσδήποτε έχει υπόψη το παραμικρό στοιχείο παρακαλείται να επικοινωνήσει με τη Γραμμή Βοήθειας της Omnibus 8017007707.

Η οικογένειά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ανησυχεί για την κατάσταση του παιδιού. Αναπάντητα ερωτήματα για το βράδυ της εξαφάνισης καλύπτουν με πέπλο μυστηρίου τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτή.