Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 07:22
Τοπικά

Εκλογές για νέο ΔΣ στο Ορφανοτροφείο ζητεί ο Δήμος Βόλου – Εισαγγελική παρέμβαση για τη 15χρονη






Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Ορφανοτροφείο Βόλου, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν με την υπόθεση της 15χρονης και την εισαγγελική παρέμβαση, ζητεί ο Δήμος Βόλου, ως εποπτεύουσα εκ του Νόμου Αρχή,

Σημειώνεται ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου για την υπόθεση μεταφοράς της 15χρονης τροφίμου του Ορφανοτροφείου, σε άλλη δομή. Η Εισαγγελία, φέρεται να ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση, όταν μέλη του Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου επισκέφθηκαν την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για να εκφράσουν τις ενστάσεις τους. Εξετάζεται εάν η μεταφορά του κοριτσιού, έγινε σύμφωνα με το καταστατικό του Ιδρύματος.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή, ως εποπτεύουσα εκ του Νόμου Αρχή, τα όσα εξακολουθούν να διαδραματίζονται στο Ορφανοτροφείο του Βόλου και τα οποία δυστυχώς μόνο με την ύψιστης κοινωνικής σημασίας αποστολή του δεν συνάδουν.

Επειδή η αποστολή και αποκλειστικός σκοπός του ιδρύματος είναι η προστασία και η προσφορά σε ευαίσθητες παιδικές ψυχές, με ιδιαίτερες μάλιστα ανάγκες, και αντ’ αυτών βλέπουμε κάποιους να χρησιμοποιούν το ίδρυμα, είτε για προσωπική προβολή και ιδιοτελείς στοχεύσεις, είτε για τη συγκάλυψη υποθέσεων του παρελθόντος, καλούμε την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Εταιρείας και τα μέλη του ΔΣ να προχωρήσουν σε άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για την προκήρυξη εκλογών, μέσω των οποίων θα αναδειχθεί μια νέα διοίκηση ικανή και πρόθυμη να αρθεί στο ύψος που τα καθήκοντά της επιτάσσουν.

Είναι φανερό πλέον στον καθένα ότι η περαιτέρω παραμονή της σημερινής διοίκησης απλώς και μόνο επιτείνει τα προβλήματα και ζημιώνει τα συμφέροντα των ίδιων των παιδιών, που υφίστανται τις παρενέργειες και δεν απολαμβάνουν αυτά που δικαιούνται».