Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 09:17
Τοπικά

Νέα προϊόντα από την ΕΒΟΛ – Κάλεσμα Νικ. Πρίντζου για μείωση τιμών για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ






Με δύο νέα προϊόντα μπαίνει από την Παρασκευή 22 Απριλίου η ΕΒΟΛ στην αγορά στραγγιστού γιαουρτιού. Ο Πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου και της ΕΒΟΛ Νικ. Πρίντζος παρουσίασε σήμερα τα δύο προϊόντα που είναι το στραγγιστό γιαούρτι «Διαλεχτό» πλήρες και 2%, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, παρά την οικονομική κρίση, η ΕΒΟΛ κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεγάλη επένδυση του εργοστασίου εμφιάλωσης των 6,5 εκ. ευρώ που θα εγκαινιαστεί μέσα στον Ιούνιο, αλλά και την επένδυση ύψους 1,5 εκ. ευρώ για το στραγγιστό γιαούρτι.
Τα νέα προϊόντα θα κυκλοφορήσουν στις 22 Απριλίου στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν τρία νέα προϊόντα, η κρέμα, το ρυζόγαλο και το ξυνόγαλο. Επιπλέον ο κ. Πρίντζος ανέφερε ότι το δίκτυο διανομής της ΕΒΟΛ πέρα από το λεκανοπέδιο, εντός Μαΐου το δίκτυο διανομής θα επεκταθεί και στην Κρήτη και μέχρι το καλοκαίρι και στην Πελοπόννησο, ενώ γίνονται συζητήσεις και για εξαγωγές στο εξωτερικό.

«Καλώ τις συνεταιριστικές οργανώσει να μειώσουν τις τιμές για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ»
Στο μεταξύ ο κ. Πρίντζος κάλεσε τις άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις να ρίξουν τις τιμές των τιμολογίων που χρεώνουν τους αγρότες για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, δηλώνοντας ότι ο Α.Σ. Βόλου εφαρμόζει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική που ανταποκρίνεται στα κελεύσματα των καιρών, ενώ άσκησε και κριτική για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται από την Πολιτεία, καθώς μέχει 15 Μαΐου οι δηλώσεις ΟΣΔΕ θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί.
Όπως είπε «Εμείς κάναμε έκπτωση 40% σε αυτά που παίρναμε. Η πρόθεσή μας δεν είναι να λειτουργήσουμε ανταγωνιστικά αλλά να βοηθήσουμε τους αγρότες. Θα περιμένω μέχρι την Κυριακή κι από τις υπόλοιπες συνεταιριστικές οργανώσεις να ρίξουν τις τιμές. Αν δεν το πράξουν, από Δευτέρα θα στείλω δύο συνεργεία σε Πήλιο και Αλμυρό για να καλύψει τις ανάγκες των αγροτών. Τα έσοδα του συνεταιρισμού μας από αυτή την διαδικασία θα είναι μειωμένα κατά 60% σε σχέση με πέρυσι, αλλά πρέπει όλοι να βοηθήσουμε».
Σύμφωνα με τις νέες τιμές του Α.Σ. Βόλου για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ :
Μέχρι 25 στρέμματα θα πληρώνει 20 ευρώ, μέχρι 50 στρέμματα 30 ευρώ, μέχρι 100 στρέμματα 60 ευρώ, μέχρι 150 στρέμματα 80 ευρώ και μέχρι 200 στρέμματα 150 ευρώ.

Νικ. Πρίντζος «Η καλύτερη χρονιά για τον Α.Σ. και την ΕΒΟΛ το 2015»

«ΕΒΟΛ1

Η καλύτερη χρονιά για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου και την ΕΒΟΛ ήταν το 2015» δήλωσε ο Πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου και της ΕΒΟΛ Νικ. Πρίντζος. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ο κ. Πρίντζος, επεσήμανε ότι το 2015 έκλεισε με αύξηση του τζίρου πάνω από 10%, αύξηση του όγκου πωλήσεων και αύξηση κερδών, που έφθασαν στα 2 εκ. ευρώ. Επιπλέον αυτή η οικονομική κατάσταση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, επέτρεψε να πληρώσει ο Συνεταιρισμός καλύτερες τιμές στους αγρότες, καθώς από τις αρχικές τιμές που πλήρωσε κι ειδικότερα, 15λ. για κριθάρι, 17λ. για καλαμπόκι και 22λ. για σιτάρι, τον Νοέμβριο, έδωσε άλλα τρία λεπτά για κάθε προϊόν και τελικά οι γεωργοί πληρώθηκαν 18λ. για κριθάρι, 20λ. για καλαμπόκι και 25λ. για σιτάρι, ενώ και οι κτηνοτρόφοι απολαμβάνουν τις καλύτερες τιμές πανελλαδικά και στο γίδινο, αγελαδινό και βιολογικό γάλα.
Επιπλέον η επιχείρηση κατέστη εφικτό να ασκήσει και σπουδαίο κοινωνικό έργο, καθώς διέθεσε 100τ. γάλα σε ευπαθείς ομάδες και μοίρασε 2.0000 διατακτικές των 50ευρώ , ενώ οι 140 εργαζόμενοι της ΕΒΟΛ δεν έχουν υποστεί καμία περικοπή στους μισθούς τους και το 2015 πήραν και μπόνους. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος «Είμαστε υγιής συνεταιριστική οργάνωση. Δεν χρωστάμε πουθενά. Πληρώνουμε τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες άμεσα με δικά μας χρήματα κι όχι με δάνεια κι ευελπιστούμε και το 2016 παρ’ όλο που τα μηνύματα δεν είναι θετιά εμείς να έχουμε θετικό πρόσημο».

«Τραγική η κατάσταση στον αγροτικό τομέα»
Όσον αφορά στις αγροτικές εξελίξεις, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι τραγική. «Η κρίση που περνά η χώρα είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της» είπε χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην γεωργία και κτηνοτροφία. Επίσης εξέφρασε τους φόβους του για το γεγονός ότι αν συνεχιστούν οι καταστάσεις και η Πολιτεία δεν «σκύψει» πάνω στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, τότε ίσως η κατάσταση να καταστεί μη αναστρέψιμη. Ο κ. Πρίντζος σημείωσε ότι η αγελαδοτροφία «πνέει τα λοίσθια» καθώς φέτος εκτιμάται ότι η μείωση παραγωγής του αγελαδινού γάλακτος θα είναι πάνω από 150.000 τ. Όπως τόνισε «αν καθίσουμε όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε προτάσεις. Αν δεν μπορεί να επιβιώσει ο αγρότης πως θα βοηθήσει την χώρα να βγει από την κρίση?».