Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση – Τι δείχνει για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών






Τα παιχνίδια του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου δυστυχώς έχουν συχνά τέτοιες σκηνές βίας!

 

Το τέλος του αγώνα μεταξύ του Αχιλλέα Τριανδρίας και του Φοίνικα Πολίχνης για την ΕΠΣ Μακεδονίας ήταν επεισοδιακό!

 

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έπαιξαν ξύλο και έκαναν τον αγωνιστικό χώρο να μοιάζει με ρινγκ.

Ιδιαίτερα ευρήματα δείχνει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η εφημερίδα Αυγή της Κυριακής, με την πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 60% να δείχνουν πως μάλλον δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές.

 

Αντίθετα το 38% των πολιτών θεωρούν απαραίτητη την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ωστόσο, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο τον Μάρτιο του 2016 το αντίστοιχο ποσοστό εκείνων που δεν ήθελαν πρόωρες εκλογές ήταν στο 71%.

 

Πάντως, τα στοιχεία για την πορεία της χώρας είναι απογοητευτικά, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 88% θεωρούν πως η χώρα οδεύει προς λάθος κατεύθυνση. Επίσης, για πολλοστή φορά οι Έλληνες εμφανίζονται απαισιόδοξοι, καθώς το 75% των πολιτών θεωρούν πως η οικονομία θα χειροτερέψει, ενώ μόλις 9% θεωρεί πως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

 

Εντυπωσιακά μοιρασμένα είναι τα ποσοστά στο ερώτημα τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή. Το 49% των πολιτών θεωρούν πως η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, ενώ το 30% – ένα αρκετά υψηλό ποσοστό – θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη. Φυσικά υπάρχει και το 14% που θεωρούν πως δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως.

 

Οι Έλληνες πολίτες δείχνουν επίσης την απέχθεια τους για το ΔΝΤ, καθώς το 80% των πολιτών έχουν αρνητική άποψη, ενώ αντίστοιχα το 70% θεωρούν πως το ΔΝΤ πρέπει να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.

 

Πηγή: newsit.gr