Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 20:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: Βίντεο – ντοκουμέντο από την πτώση του αυτοκινήτου στην θάλασσα






«Αν μια μέρα η ταχύτητα με σκοτώσει, εσύ μην κλάψεις, διότι, εγώ εκείνη την ώρα γελούσα». Συγκλονίζει το προφητικό μήνυμα του 20χρονου συνοδηγού του αυτοκινήτου που έπεσε χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης σκοτώνοντας τα δύο αγγελούδια, τον 15χρονο Μάριο και την 16χρονη Δήμητρα. Πριν λίγες μέρες, την Πέμπτη συγκεκριμένα, ο 20χρονος συνοδηγός είχε κάνει μία προφητική -όπως αποδείχθηκε- ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έρχεται στο φως προκαλώντας ανατριχίλα.

Την ίδια ώρα, θλίψη, δάκρυα, αλλά και αναπάντητα ερωτήματα κυριαρχούν από το πρωί της Δευτέρας σε ολόκληρο το νησί της Λέσβου μετά τον άδικο χαμό δύο έφηβων παιδιών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο λιμάνι της Μυτιλήνης αφού το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο στη θάλασσα.

Όπως φαίνεται σε βίντεο- ντοκουμέντο από κατάστημα που βρίσκεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης, το αυτοκίνητο του οποίου διακρίνονται τα φώτα, ενώ δεν έχει πολύ μεγάλη ταχύτητα, ανεβαίνει το μικρό πεζοδρόμιο και καταλήγει στη θάλασσα.

Βίντεο – ντοκουμέντο από την πτώση του αυτοκινήτου στην θάλασσα

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν επίσης ο 20χρονος αδερφός του Μάριου, ο οποίος οδηγούσε, ένας φίλος του στην ίδια ηλικία, ενώ στο πίσω κάθισμα μαζί μετά δύο άτυχα παιδιά, καθόταν ο δίδυμος αδερφός του Μάριου.

Οι τρεις διασωθέντες κατάφεραν να απεγκλωβιστούν με τη βοήθεια τριών μεταναστών, ενός λιμενικού αλλά και εργατών από το καΐκι που χτύπησε το αυτοκίνητο πριν πέσει στη θάλασσα.

Τα δυο παιδιά που βρήκαν τραγικό θάνατο είχαν συνάψει σχέση εδώ και 1,5 μήνα περίπου όπως μαρτυρούν τα στοιχεία από τα προσωπικά τους προφίλ στο facebook, ενώ και οι πέντε φοιτούσαν στα ΕΠΑΛ Μυτιλήνης.

O άτυχος Μάριος


Η άτυχη Δήμητρα 

Τα δύο παιδιά

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι ένας από τους νεαρούς μαζί με τους δύο εκλιπόντες διασκέδαζαν σε σπίτι στη Μυτιλήνη πριν γίνει το μοιραίο τροχαίο που έκοψε τόσο γρήγορα το νήμα από τη ζωή τους. Ο οδηγός και ο συνοδηγός διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο της Προκυμαίας Μυτιλήνης όπως μαρτυρά το check in στο προσωπικό τους προφίλ στο Facebook μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η ιστορία των δυο παιδιών συγκλονίζει το πανελλήνιο, ενώ το  ίδιο συγκλονιστικός είναι και ο αδερφός της άτυχης Δήμητρας που μιλάει στο protothema.gr. Όπως είπε ο Στράτος η μικρή του αδερφή είχε μεγαλώσει χωρίς μητέρα, ενώ και ο πατέρας τους, δεν μπορούσε να φροντίσει τα παιδιά του, όπως υποστηρίζει. Τον δύσκολο ρόλο της μάνας και του πατέρα έπαιξε από πολύ νωρίς ο Στράτος, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει πως έχασε την αδερφή του έτσι άδικα και ξαφνικά: «Στα δικά μου χέρια μεγάλωσε αυτό το κοριτσάκι. Από τότε που πέθανε η μητέρα μας από εγκεφαλικό, εγώ ως μεγαλύτερος αδερφός ανέλαβα την κηδεμονία της, γιατί ο πατέρας μου δεν  ήταν ικανός και η αδερφούλα μου τότε ήταν μόλις 10 ετών. Εγώ την ανέθρεψα, σαν να ήμουν ο πατέρας της και η μάνα της».

Τα λόγια του σοκάρουν, αφού ως μοναδικός κηδεμόνας ήταν και εκείνος που έπρεπε να την αναγνωρίσει στο νεκροτομείο. Ένα μέρος όχι και τόσο άγνωστο για εκείνον αφού πριν από έξι χρόνια είχε χάσει και τη μητέρα του. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πώς μου συνέβη αυτό; Βλέπω το  προσωπάκι της Δήμητρας στο νεκροτομείο και δεν  μπορώ να το πιστέψω. Γιατί Θεέ μου, λέω και ξαναλέω».

Όπως λέει ο Στράτος ακόμη δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια που το αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα, ενώ περιμένει από τους άλλους τρεις επιβαίνοντες, που σώθηκαν να μιλήσουν ώστε να μάθει την αλήθεια. «Από ό,τι μπόρεσα να μάθω το αυτοκίνητο έφυγε και χτύπησε πάνω  στην προκυμαία και έπεσε μέσα στη θάλασσα. Μάλλον η αδερφή μου έφυγε από πνιγμό, γιατί πήγα και την είδα… Ήταν πέντε άτομα στο αυτοκίνητο και οι τρεις κατάφεραν να  βγουν από το αμάξι ενώ τους άλλους δυο τους βρήκαν στο βυθό. Μάλλον δεν μπόρεσαν να ανοίξουν  τις πόρτες».

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, ενώ φως στην υπόθεση θα δώσουν οι καταθέσεις των επιζώντων. Ένα σενάριο που κυκλοφορεί στο νησί είναι πως το αυτοκίνητο έτρεχε όταν έσκασε το μπροστινό λάστιχο με αποτέλεσμα ο οδηγός λόγω της ταχύτητας και της ολισθηρότητας του δρόμου να χάσει τον έλεγχο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Λίγα μέτρα από το παλιό Δημαρχείο, στο ύψος του ιστορικού καφενείου «Πανελλήνιον» στην Προκυμαία, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα παιδιά κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα από την πλατεία Σαπφούς προς το Δημοτικό Θέατρο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ανέβηκε στο διπλό κράσπεδο του φαρδιού πεζοδρομίου και βούτηξε στη θάλασσα, αφού προηγουμένως προσέκρουσε με ορμή σε παρακείμενο μεταλλικό αλιευτικό σκάφος.

Οι δυο 20χρονοι πρόλαβαν και άνοιξαν τις πόρτες του δίθυρου αυτοκινήτου, ενώ με την βοήθεια άνδρα του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι και έπεσε στη θάλασσα, αλλά και τριών μεταναστών που επίσης βρισκόταν εκείνη τη ώρα εκεί, προσπάθησαν να βγάλουν από το βυθισμένο αυτοκίνητο τα τρία παιδιά, που προφανώς είχαν εγκλωβιστεί. Μετά από προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν τον έναν 15χρονο. Τα άλλα δυο παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά αργότερα.

Και οι τρεις διασωθέντες νοσηλεύονται τραυματισμένοι και σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Η υπόθεση διερευνάται από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Οι τρεις μετανάστες που βούτηξαν να σώσουν τα παιδιά

Έφυγαν από τις χώρες τους με σκοπό να βρουν ένα καλύτερο μέλλον, αλλά βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας διαμάχης για το αν είναι ευπρόσδεκτοι ή όχι στη χώρα μας. Η όποια απόρριψη και η εχθρικότητα που συνάντησαν δεν τους επηρέασαν και έδειξαν ότι η ανθρωπιά δεν γκρεμίζεται.

Ο 19χρονος Σοφιάν από το Ιράκ και οι επίσης 19χρονοι Καμίλ και Καντίρ από την Αλγερία, ήταν εκείνοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να σώσουν τα παιδιά, μαζί με έναν λιμενικό, που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή σε υπηρεσία.

Οι πρόσφυγες που βούτηξαν για να σώσουν τα παιδιά 

Ο Σοφιάν και ο Καντίρ βούτηξαν στη θάλασσα, ενώ ο Καμίλ προσπαθούσε να τραβήξει από το νερό τους δύο 20χρονους, που είχαν καταφέρει να απεγκλωβιστούν από το βυθισμένο αυτοκίνητο. Οι τρεις νεαροί πρόσφυγες μέχρι και αργά το μεσημέρι της Δευτέρας κατέθεταν στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

 

 

Πηγή: protothema.gr