Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024 02:52
ΤοπικάΧωρίς κατηγορία

«Μπλόκο» στην αρπαγή των χρημάτων τους από την ΕΡΓΗΛ να βάλουν οι πολίτες του Βόλου – Κρίσιμη εκδίκαση αύριο στο Πρωτοδικείο






Εκδικάζεται αύριο, Δευτέρα, 23 Απριλίου, στις 14.00μμ, στο Πρωτοδικείο Βόλου η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ κατά της απόπειρας της ΕΡΓΗΛ να εισπράξει επιταγή πληρωμής 9 εκ. ευρώ, που κατέθεσε, για εργασίες που ουδέποτε εκτέλεσε, όπως αποδεικνύεται και από την πραγματογνωμοσύνη που διενήργησε το ΤΕΕ

Η δίκη αυτή έρχεται τρεις μόλις ημέρες μετά την εκδίκαση αγωγής της ΔΕΥΑΜΒ κατά του ίδιου εργολάβου, στο Εφετείο Λάρισας, όπου μάλιστα ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος προανήγγειλε ότι με βάση νέα στοιχεία που προέκυψαν θα κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της ΕΡΓΗΛ. Στον ογκωδέστατο φάκελο που έχει στη διάθεσή του το Εφετείο Λάρισας περιλαμβάνονται, εκτός από την αγωγή, πολυσέλιδες προτάσεις, υπηρεσιακά έγγραφα, η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ και το κυριότερο: τα sbuild. Πρόκειται για σχέδια που κατέθεσε η ίδια η ΕΡΓΗΛ στη ΔΕΥΑΜΒ και στα οποία η ίδια η εταιρεία παραδέχεται ότι εκτέλεσε μικρότερο έργο! Τα σχέδια ανακαλύφθηκαν μόλις πρόσφατα και κατατέθηκαν στον φάκελο της υπόθεσης ενισχύοντας τις θέσεις της ΔΕΥΑΜΒ.

Μετέχουν στον αγώνα οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ

Στο μεταξύ στην πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου για συστράτευση και συμπαράσταση όλων των πολιτών, αλλά και του πολιτικού κόσμου, στην αυριανή εκδίκαση, με την παρουσία τους στα Δικαστήρια του Βόλου, ανταποκρίθηκαν ήδη οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου τους αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Πρέπει να αποτελέσει η παρουσία μας ακόμη ένα εμπόδιο απέναντι στις αρπακτικές διαθέσεις της ΕΡΓΗΛ, που θέτουν σε κίνδυνο δεκάδες θέσεις εργασίας, την συνέχιση της λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ και τα συμφέροντα της πόλης»

Ο Δήμος Βόλου

Θυμίζουμε ότι σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, μεταξύ άλλων, τονίζονταν και τα εξής: «Στον άνισο και δύσκολο αυτό αγώνα κατά της διαπλοκής, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος καλούν όλους τους πολίτες να δώσουν τη στήριξή τους ώστε τα αρπακτικά που εμφανίζονται με τη μορφή εργολαβικής εταιρείας να μην πλουτίσουν, άδικα και παράνομα, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, επειδή εκμεταλλεύονται τα τραγικά λάθη και τις εγκληματικές παραλείψεις κάποιων.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι και οι εκπρόσωποι του λαού, από όποια θεσμική θέση κι αν βρίσκονται, θα εγκαταλείψουν, επιτέλους, τη σιγή και την αποχή που μέχρι σήμερα τηρούν και θα ταχθούν με το μέρος του δικαίου και της νομιμότητας.

Κάθε αδράνεια, κάθε εφησυχασμός θα οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες την επιχείρηση-κτήμα του λαού του Βόλου, και συνεπώς είναι ανεπίτρεπτη και αναλόγως θα αντιμετωπιστεί από τους ίδιους τους πολίτες».

Αχ. Μπέος προς ΕΡΓΗΛ: «Θα πάτε φυλακή»

Κατά την εκδίκαση της περασμένης Παρασκευής κατέθεσε ένας και μοναδικός μάρτυρας, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Όπως υπογράμμισε, όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει μεγάλο… πάρτι στις πλάτες της ΔΕΥΑΜΒ. Ανέφερε ότι η ΕΡΓΗΛ άλλες εργασίες υπέγραψε να κάνει κι άλλες έκανε, ενώ υπογράμμισε ότι καθημερινά έρχονται στο φως νέα στοιχεία γύρω από την υπόθεση που απειλεί την ίδια την ύπαρξη της ΔΕΥΑΜΒ. Σε ερώτηση της έδρας γιατί δεν προχώρησε σε μήνυση κατά της ΕΡΓΗΛ, ο κ. Μπέος απάντησε ότι «τα στοιχεία ήταν θαμμένα κάτω από τη γη». Ο ίδιος πάντως προανήγγειλε ενώπιον του δικαστηρίου ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΥΑΜΒ και μήνυση κατά της ΕΡΓΗΛ.

«Θα πάτε φυλακή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος γυρνώντας προς το μέρος του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΓΗΛ, κ. Γκιώνη, που βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα.

Φραστικό επεισόδιο στους διαδρόμους

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε λίγο αργότερα και στους διαδρόμους των Δικαστηρίων Λάρισας.

Αποχωρώντας από τις δικαστικές αίθουσες, ο κ. Μπέος «συναντήθηκε» με τον κ. Γκιώνη. «Δεν ντρέπεσαι λίγο, θες να πάρεις τα λεφτά της πόλης και του κόσμου», είπε ο κ. Μπέος σε έντονο τόνο στον κ. Γκιώνη, με τον δεύτερο να αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.