Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 00:29
Τοπικά

Μπαράζ πυρκαγιών χθες στη Μαγνησία






Συνεχείς κλήσεις για φωτιές χθες στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε Βόλο, ΒΙΠΕ και Αλμυρό. Από το πρωί μέχρι το βράδυ οι πυροσβέστες λάμβαναν τηλεφωνήματα για πυρκαγιές, ευτυχώς μικρής έκτασης, στις περισσότερες, τουλάχιστον, των περιπτώσεων και έσπευδαν να επιχειρήσουν.

Για το μεγάλο αριθμό των περιστατικών, σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλεται το καθάρισμα αγροτικών εκτάσεων. Τα χωράφια θερίστηκαν και καθώς για σήμερα η ΕΜΥ έδωσε βροχές φαίνεται ότι η χθεσινή ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ιδανική για την καταστροφή των υπολειμμάτων καλλιεργειών. Δυστυχώς, όμως, ο απογευματινός αέρας «χάλασε» τα σχέδια των αγροτών. Οι φωτιές ξέφυγαν από τον έλεγχό τους και σε ορισμένες περιπτώσεις απείλησαν και δασικές εκτάσεις.

Αναλυτικά, στο Βόλο η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει σε πυρκαγιά στο Σέσκλο και να συνδράμει σε άλλες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες τουλάχιστον δύο φορές.

Στο Σέσκλο κάηκαν πουρνάρια σε έκταση ενός στρέμματος και υπολείμματα καλλιεργειών σε έκταση 30 στρεμμάτων. Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε γύρω στις 4.25 το απόγευμα, κατέστη δυνατό και σβήστηκε στις 7.10 μετά την επέμβαση τριών πυροσβεστικών οχημάτων και εννέα πυροσβεστών.

Η ΒΙΠΕ επενέβη σε δύο περιστατικά. Στο Ελευθεροχώρι κάηκαν πουρνάρια σε έκταση πενήντα στρεμμάτων. Η φωτιά, που εκδηλώθηκε στις 3.10 το μεσημέρι, κινητοποίησε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη. Συνολικά επιχειρούσαν έξι πυροσβεστικά οχήματα, δώδεκα πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από οχτώ άτομα.

Η φωτιά κατέστη δυνατό να σβηστεί στις 8 το βράδυ. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙΠΕ επιχείρησε ακόμη και στη Χλόη όπου κάηκαν υπολείμματα καλλιεργειών σε έκταση 2,5 στρεμμάτων.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλμυρού οι κλήσεις ήταν επίσης πολλές. Στην Κεφάλωση Αλμυρού κάηκαν καλαμιές σε έκταση 20 στρεμμάτων και υπολείμματα καλλιεργειών σε έκταση δέκα στρεμμάτων.

Στις Μικροθήβες παρανάλωμα του πυρός έγιναν υπολείμματα καλλιεργειών σε έκταση 20 στρεμμάτων και 65 ελαιόδεντρα.

Στη Νεράιδα στάχτη έγιναν υπολείμματα καλλιεργειών σε έκταση 30 στρεμμάτων και πουρνάρια σε έκταση εφτά στρεμμάτων.

Στο Καραγκιόλ καήκαν καλαμιές σε έκταση δέκα στρεμμάτων και υπολείμματα καλλιεργειών σε έκταση επίσης δέκα στρεμμάτων. Επίσης, πυρκαγιά μικρής έκτασης στην Πέρδικα υπήρχε σε πλήξη εξέλιξη αργά το απόγευμα.

Φωτιά από βραχυκύκλωμα

Στο μεταξύ, βραχυκύκλωμα κατά τη διάρκεια χορτοκοπτικών εργασιών που εκτελούσε ηλικιωμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε πυρκαγιά στη Φυτόκο χθες γύρω στις 10 το πρωί.

Επί τόπου έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και πέντε πυροσβέστες, οι οποίοι, ευτυχώς, προχώρησαν σε άμεση κατάσβεση.

πηγή: εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ