Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:25
Κόσμος

Μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν στην Αγιά Σοφιά τα ξημερώματα






Ένα ακόμη κεφάλαιο στην… βίβλο της τουρκικής προκλητικότητας θα προστεθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου, 12.05.2018, στην Αγιά Σοφιά.

Όπως συνέβη και πέρυσι, έτσι και φέτος υπάρχει κάλεσμα για μαζική προσευχή μουσουλμάνων στην Αγιά Σοφιά. Καθώς πλησιάζει η επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαίου, οι… γείτονες ετοιμάζουν ένα ακόμη «σόου».

 Ένα «σόου» που θα στηθεί στην Αγιά Σοφιά, τον επιβλητικό ναό που από το 1934 και μετά λειτουργεί ως μουσείο. Βέβαια διακαής πόθος της Τουρκίας -και φυσικά του Ερντογάν- είναι αυτό να… αλλάξει και να λειτουργεί πια ως τζαμί.

Ένα σχέδιο για την πραγματοποίηση του οποίου συχνά – πυκνά, παρατηρούνται διάφορες «πινελιές».

Μια από αυτές, λοιπόν, θα γίνει τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το κάλεσμα έχει γίνει εδώ και μέρες και μάλιστα είναι… φαντασμαγορικό. Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube και τα social media, δείχνει την Αγιά Σοφιά με εντυπωσιακή γραφική απεικόνιση.

Στο τέλος του βίντεο, παρουσιάζονται όλες οι… πληροφορίες για το ραντεβού. Το οποίο όπως προαναφέραμε έχει δοθεί για τις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, 12.05.2018.

Δείτε το βίντεο 

Υπάρχουν, μάλιστα, πληροφορίες που αναφέρουν πως μετά την προσευχή, θα γίνει… αναπαράσταση της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Ο… χαμός πέρυσι στην Αγιά Σοφιά

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2017. Συγκεκριμένα στις 13 Μαίου του 2017, εκατοντάδες μουσουλμάνοι είχαν συγκεντρωθεί στην Αγιά Σοφιά, ήδη από τα μεσάνυχτα.

Περίμεναν καρτερικά και όταν έφτασε η ώρα του… ραντεβού, προσευχήθηκαν μαζικά.

Πηγή: newsit