Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:03
Αθλητικά

Μουντιάλ 2018 – Βραζιλία (2-0 την Σερβία) και Ελβετία (2-2 με την Κόστα Ρίκα) προκρίθηκαν στους «16»

Η Βραζιλία νίκησε εύκολα την Σερβία και πήρε την πρώτη θέση που την φέρνει αντίπαλη με το Μεξικό στην επόμενη φάση του  Μουντιάλ 2018, ενώ η Ελβετία που τερμάτισε δεύτερη θα αγωνιστεί με την Σουηδία





Η Σερβία αναζητούσε ένα θαύμα για να αφήσει μία εκ των Βραζιλία, Ελβετία εκτός συνέχειας Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά όπως φάνηκε εντός αγωνιστικού χώρου, ούτε η ίδια δεν το πίστευε…

Κι έτσι η απλά σοβαρή Βραζιλία νίκησε χάρις στα γκολ των Παουλίνιο, Τιάγκο Σίλβα και πήρε πανηγυρικά την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο ενώ πλέον στρέφει την προσοχή της στο Μεξικό.

Η Ελβετία τα βρήκε σκούρα στην αρχή, η Κόστα Ρίκα είχε δύο δοκάρια, αλλά μετά το 20′ σοβαρεύτηκε. Βέβαια, προηγήθηκε δύο φορές και δεν μπόρεσε να νικήσει, αλλά προκρίθηκε και στους 16 παίζει με την Σουηδία.

Σερβία-Βραζιλία 0-2

Η Σερβία είχε κάποια καλά διαστήματα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη ζημιά στην Βραζιλία, η οποία είχε την ποιότητα να νικήσει με 2-0 και να πάρει την πρωτιά, που την φέρνει αντιμέτωπη με το Μεξικό στις 2 Ιουλίου.

Η Σελεσάο άνοιξε το σκορ με τον Παουλίνιο και στην επανάληψη, όταν η ομάδα του Κρστάιτς πίεζε, πέτυχε και το δεύτερο με τον Τιάγκο Σίλβα και έτσι πήρε το Νο1 του Group E.

Τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 10′ ο Μαρσέλο, μέσα σε γκολ ήταν ξανά ο Κουτίνιο, που έδωσε εξαιρετική ασίστ. Αυτή ήταν τη 10η σερί φορά που η Βραζιλία τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της στο Mundial.

Ελβετία-Κόστα Ρίκα 2-2

Τα δεδομένα πριν την έναρξη ήταν πολύ απλά για την Ελβετία: μία ισοπαλία και η πρόκριση θα ήταν εξασφαλισμένη, ανεξάρτητα από το τι θα γινόταν στο Βραζιλία-Σερβία. Και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν δύο φορές, οι Ελβετοί τελικά προκρίθηκαν με ισοπαλία, αφού η Κόστα Ρίκα -η οποία δεν είχε γκολ πριν το ματς- πάλεψε από την αρχή ως το τέλος, λες και έπαιζε για την πρόκρισή της, τιμώντας τον αγώνα και τη διοργάνωση.

Κρίμα που δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον διαιτητή, ο οποίος στα τελευταία λεπτά έβλεπε παντού πέναλτι που δεν υπήρχαν, όπως αυτό από το οποίο προήλθε -με τρελή καραμπόλα- το 2-2, αφού η παράβαση στον Κάμπελ ήταν εκτός περιοχής…

Πηγή: gazzetta.gr