Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:47
Τοπικά

Μικροπολιτικές κουτοπονηριές δημαρχίας Σκοτινιώτη αποκάλυψε ο Χρ. Στεφόπουλος – Προεκλογικές «εκπτώσεις» και στο…θάνατο!






Τις μικροπολιτικές κουτοπονηριές, αλλά και την ανεπάρκεια, της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη, απεκάλυψε ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων, Χρ. Στεφόπουλος, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου,, με αφορμή επερωτήσεις που είχαν κατατεθεί για τον «Κούκο» και το κοιμητήριο Ν. Αγχιάλου, από την «Επιλογή Ευθύνης» και τον ανεξάρτητο σύμβουλο Θεολ. Διαμαντένια αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Χρ. Στεφόπουλος απαντώντας σχετικά με τον «Κούκο» δήλωσε μεταξύ άλλων ότι γίνεται η περιβαλλοντική μελέτη, για αδειοδότηση του κοιμητηρίου και κατηγόρησε την κ. Οικονόμου, ότι ενώ δεν έκανε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, κάνει ερώτηση για τη λειτουργία αποτεφρωτηρίου, που δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει άδεια.

Για το κοιμητήριο της Ν. Αγχιάλου, ο αντιδήμαρχος κατηγόρησε τον κ. Διαμαντένια, διότι δεν προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη όταν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το 2013 και 2014 για τον τιμοκατάλογο, που αύξανε τα τέλη από 20 € ετησίως στα 100 €. Όπως υπογράμμισε μάλιστα εν όψει εκλογών η Δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη έλαβε απόφαση μείωσης των τελών κοιμητηρίου μόνο για τη Ν. Αγχίαλο κατά 50%, και μόπνο για την χρονιά των εκλογών, ενώ δεν ενημέρωσε τους δημότες για την αύξηση στην τιμή και τώρα οι υπηρεσίες του Δήμου διεκδικούν χρήματα από το 2014.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θεολ. Διαμαντένιας απάντησε ότι ήταν στην αντιπολίτευση όταν λήφθηκαν οι αποφάσεις και δεν αποφάσιζε τότε ο ίδιος, με τον κ. Στεφόπουλο να δηλώνει ότι πλέον τα χρήματα τα ζητά η Υπηρεσία.

Ο κ. Διαμαντένιας ανέφερε ότι «πριν τον Καλλικράτη καταβάλλονταν 20 € για κάθε μνήμα ετήσιο τέλος. Όπως είπε άργησε τρία χρόνια να βγει ο τελικός χρεωστικός πίνακας. Ο ίδιος είπε ότι δεν το ψήφισε και πρόσθεσε ότι στο κοιμητήριο της Αγχιάλου, οι υπηρεσίες είναι πλημμελείς, καθώς δεν υπάρχει καθαριότητα, φύλαξη κ.α. και η νυν Δημοτική Αρχή ζητάει τόσα χρήματα αναδρομικά. «Δεν γίνεται να καταβληθούν αυτά τα χρήματα», τόνισε.

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσα Οικονόμου, ζήτησε το λόγο αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας των καταγγελιών Στεφόπουλου.