Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 08:20
Τοπικά

Μια ακόμη όαση χαράς και ψυχαγωγίας για τα παιδιά από τη Δημοτική Αρχή του Βόλου






Μία ακόμη υπερσύγχρονη, πιστοποιημένη και, κυρίως, ασφαλής παιδική χαρά δόθηκε σήμερα από το Δήμο Βόλου προς χρήση στα παιδιά της περιοχής, που κατά δεκάδες έσπευσαν να απολαύσουν, μαζί με τους γονείς τους, επωφελούμενα και της υπέροχης ημέρας, αυτό που δικαιούνται και που μέχρι σήμερα τους είχαν στερήσει η ανικανότητα και η αδιαφορία της προηγούμενης δημαρχίας.

%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b4%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%83

egkainia-kentrikh egainia

Δεν έλειψαν και τα αιχμηρά μηνύματα, από τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, τόσο προς τους προκατόχους του, όσο και προς την περιφέρεια και ιδιαίτερα την «πρωταγωνίστρια του βωβού κινηματογράφου Κολυνδρίνη» για την οποία παρέθεσε τη γνωστή παροιμία «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη», αλλά και τους τοπικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, που συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή, τονίζοντας: «Τελώ τον Αγιασμό εγκαινίων για αυτό το χώρο, για τα παιδιά μας. Παιδική χαρά όπως έχουμε συνηθίσει να την ονομάζουμε γιατί όντως είναι χώρος για την χαρά των παιδιών και όπως διαβάσαμε και στην ευχή την υγεία της ψυχής και του σώματος. Θέλω να συγχαρώ γιατί ότι είναι να κάνει με τα παιδιά είναι ότι καλύτερο στην εποχή μας και στον τόπο μας. Αυτά είναι η ελπίδα μας, είναι η απαντοχή μας, είναι το μέλλον μας. Και θέλω να ευχηθώ παρόμοια έργα να πληθυνθούν, να αυξηθούν, να γίνουν κι άλλα. Εγώ θα έρχομαι να εγκαινιάζω. Είναι αυτό που μπορώ να κάνω και να προσεύχομαι και να εύχομαι. Για να γίνονται τέτοια έργα στον τόπο που έχουμε τόση ομορφιά, τόση χάρη, τόση ευλογία από τον Θεό.

ignatios ignatios-1

Αυτό που μας χρειάζεται είναι η ενότητα, είναι να κάνει σε αυτό που ο Θεός και ο λαός του έχει αναθέσει το καλύτερο δυνατό και όλοι μαζί να στηρίζουμε τη νεολαία μας και κυρίως τα μικρά μας παιδιά. Και για να γίνω και λίγο επίκαιρος έχω την αίσθηση ότι ο Χριστός εδώ θα ερχόταν να μιλήσει στα παιδιά. Εδώ θα έκανε θρησκευτικά, σε τέτοιους χώρους, γιατί τα παιδιά μας αυτό θέλουν. Να νιώθουν τι σημαίνει η παρουσία του Θεού στην ζωή. Και χαίρομαι επίσης που αυτή η παιδική χαρά είναι υπό την σκέπη του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Αυτοί θα προστατεύουν και τα παιδιά μας. Θερμά συγχαρητήρια και εύχομαι τα παιδιά μας να έχουν υγεία και χαρά και οι γονείς και οι παππούδες να τα χαίρεστε.

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%b7 %ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%b71 %ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%b72 %ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%b73

Αχιλλέας Μπέος: Ο Δήμος Βόλου απαντά με έργα

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος τόνισε τα εξής: «Ο Δήμος Βόλου απαντά πράγματι με έργα και έργα που γίνονται με χρήματα των Βολιωτών, των πολιτών. Έργα τα οποία επί σειρά ετών ήταν ξεχασμένα. Δεν υπήρχε προσφορά απέναντι στην κοινωνία, στα παιδάκια, στους πολίτες. Είναι μια προσφορά στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Είναι ένα έργο των πολιτών, είναι δικό τους, με δικά τους χρήματα και οφείλουν να το προστατεύσουν για να το χαρούνε. Είναι ένα σύγχρονο έργο, δεν υπάρχει τέτοια παιδική χαρά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όπως σύγχρονα είναι τα περισσότερα έργα που κάνει η σημερινή Δημοτική Αρχή. Απαντάει σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια είχαν στο περιθώριο την πιο όμορφη πόλη. Την πόλη που αγαπάμε και έχουμε υποχρέωση από εδώ και πέρα να προσφέρουμε όλοι σε αυτή για το καλό των πολιτών. Από εβδομάδα θα πούμε πολλά για αυτά τα Μίκυ Μάους, αυτούς τους νάνους της πολιτικής που τόσα χρόνια στέρησαν την πόλη από την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Ακόμη ο κ. Μπέος απευθυνόμενος στο Σεβασμιότατο, αλλά και στα δεκάδες παιδιά που κατέκλυσαν το χώρο υπογράμμισε: «Αν δεν υπήρχε οικογένεια και θρησκεία που μας κρατάνε ενωμένους, θα είχαμε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Η σημερινή Δημοτική Αρχή κατασκεύασε αυτό το έργο από τα χρήματα τα δικά σας, των δημοτών. Και εσείς παιδάκια να την κρατήσετε καθαρή για να την χαρείτε, γιατί είναι δικιά σας πλέον. Εσείς πρέπει να την προσέχετε. Να έχετε υγεία, καλή πρόοδο και να παίξετε να την χαρείτε»! και στη συνέχεια κάλεσε το γνωστό Βολιώτη Χαράλαμπο Τζημά, με την πολύπλευρη και πολύτιμη συνεισφορά στην πόλη και τον άνθρωπο να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων.

Εμφανώς συγκινημένος ο κ, Τζημάς συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για το έργο της και τόνισε ότι θα είναι στο πλευρό της για να συμβάλλει σε ό,τι βοηθά την πόλη και τους κατοίκους της.

%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b1 %cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b11 %cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b12 %cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b13

Ο Θάνος Θεοδώρου

Ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου δήλωσε: «Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται. Παραδώσαμε σήμερα άλλη μία πιστοποιημένη παιδική χαρά, την μεγαλύτερη που υπάρχει στην πόλη μας. Να είστε σίγουροι ότι έρχεται και συνέχεια. Ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε καταγράψει θα συνεχίσουμε και σε άλλα σημεία της πόλης ενώ ήδη έχουμε παραδώσει σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές σε Δημοτικές Ενότητες. Προχωρούμε».

3 4 %cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b14 %cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b15 %cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%b1