Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 19:32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ντροπή, λέτε ψέματα -Κουρουμπλής: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ!






Αγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριοάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.

Ο κ.Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του κ.Κουρουμπλή κατηγορώντας τον πως χρειάστηκε τρεις ημέρες για να καταλάβει τι είχε γίνει, ενώ του ζήτησε να παραιτηθεί, ωστόσο ο υπουργός Ναυτιλίας του απάντησε πως δεν θα παραιτηθεί ποτέ.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Κουρουμπλή

Μητσοτάκης: Το πιο σημαντικό ερώτημα που έχω να κάνω στον υπουργό είναι γιατί καθυστερήσατε 4 ημέρες να ζητήσατε τη βοήθεια του αρμόδιου φορέα EMSA  να παρέχει υπηρεσίες απορρύπανσης. Κάποιος λέει ψέματα, ή ο  EMSA λέει ψέματα ή εσείς!
Κουρουμπλής: Εσείς λέτε ψέματα
Μητσοτάκης: Ψεύδεστε κύριε υπουργέ
Κουρουμπλής: Μητσοτακέικο ψέμα
Μητσοτάκης: Μαζευτείτε κύριε υπουργέ
Κουρουμπλής: Δεν σας φοβάμαι. 
Μητσοτάκης: Ντροπή σας, τόσες μέρες στο Λονδίνο ήσασταν, στον Λονδίνο. Σα δε ντρέπεστε. Έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί.
Κουρουμπλής: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ!

Η παρέμβαση Μητσοτάκη
Στην παρέμβαση του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:
«Θέλατε τρεις μέρες για να καταλάβετε τι έχει γίνει. Τι κάνατε στο Λονδίνο; Τι εξηγήσεις έχετε να δώσετε για το γεγονός ότι ένα πλοίο το οποίο ξεκάθαρα δεν έπρεπε να πλέει κρίθηκε αξιόπλοο από το υπουργείο σας. Πείτε μου ποιος λέει ψέματα. Οι δήμαρχοι ή εσείς που μάλλον δεν αντιληφθήκατε το μέγεθος του προβλήματος. Στην αυτοψία που έκανα εγώ στην περιοχή είδα δημάρχους οργισμένους να λένε ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση ή κατεύθυνση».

Οι γκριμάτσες της συμβούλου του Κουρουμπλή
Την ώρα που ήταν στο βήμα ο κ. Μητσοτάκης μία σύμβουλος του κ. Κουρουμπλή έκανε γκριμάτσες και γέλια, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που την κάλεσε να αποχωρήσει αν δεν μπορεί να σοβαρευτεί. Και ο κ. Αμυράς από το Ποτάμι είπε στο προεδρείο της Βουλής: «Την παρακολουθώ τόση ώρα, πρώτη φορά βλέπω σύμβουλο να παρακολουθεί και να κάνει γκριμάτσες. Πού νομίζετε ότι είστε στο Μάπετ σόου;». Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του  ζήτησε την αποβολή της από την αίθουσα.

Η απάντηση Κουρουμπλή 
«Ήμασταν αποτελεσματικοί αλλά θα κριθούμε και στο τέλος της ημέρας» ήταν η γραμμή του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο υπουργός δήλωσε, ενώπιον βουλευτών και του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «σε ένα  μήνα με 40 ημέρες θα είναι τα πράγματα τελείως διαφορετικά», υπογραμμίζοντας ότι «δεν προσπαθούμε να κρύψουμε κάτι».
Κάλεσε, δε, την αξιωματική αντιπολίτευση που καταγγέλλει καθυστερήσεις «να έρθει στο θάλαμο επιχειρήσεων να δει τις εντολές».

«Έγινε ό,τι μπορούσε να γίνει καλύτερα» υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας συνεχίζοντας ότι «αν στο τέλος της ημέρας παρουσιαστούν αδυναμίες να τις συζητήσουμε και να δούμε το σχέδιο, που θα έχουμε, πιο ολοκληρωμένο». «Είμαι εδώ να ακούσω τους φορείς και βουλευτές  και θα απαντήσουμε και όλα τα ερωτήματα», τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr