Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 02:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τι καιρό θα σουβλίσουμε το Πάσχα;






Οι μετεωρολόγοι δεν προβλέπουν ανησυχητικά φαινόμενα, καθώς για όλο τον Απρίλιο οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές – Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική.

Καθώς οι διακοπές του Πάσχα πλησιάζουν η αγωνία για το τι καιρό θα κάνει ολοένα και μεγαλώνει.

Όμως, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, είναι πολύ πρόωρο να πει κανείς εάν θα σουβλίσουμε με σύμμαχο τον καιρό.

«Η γενική τάση του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα δε δείχνει κάτι το ανησυχητικό. Ως προς τη θερμοκρασία θα επανέλθουμε στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα», επισημαίνει ο κ. Λαγουβάρδος. «Δε μπορούμε να δώσουμε λεπτομέρειες σε καμία περίπτωση για τον καιρό πέρα από επτά ημέρες», υπογραμμίζει, τονίζοντας πως οτιδήποτε κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο ως προς τον καιρό που θα κάνει το Πάσχα στερείται επιστημονικής εγκυρότητας.

«Τα φυσιολογικά επίπεδα για αυτή την εποχή είναι 24-25 βαθμούς Κελσίου μέγιστη θερμοκρασία. Στην Αθήνα για όλο τον Απρίλιο η μέση μέγιστη είναι 20 βαθμοί Κελσίου. Ήδη είμαστε πάνω από αυτές τις τιμές αρκετά και θα παραμείνουμε για αρκετές ημέρες. Σήμερα η θερμοκρασία έφτασε στο κέντρο της πόλης τους 26 βαθμούς», καταλήγει.

Πηγή: protothema.gr