Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 16:15
Κόσμος

Αγρια επεισόδια στα Σκόπια -Διαδηλωτές κατέστρεψαν γραφείο του προέδρου της χώρας (photos)






Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στα Σκόπια, εξαιτίας της απόφασης του προέδρου της ΠΓΔΜ να απαλλάξει όλους τους πολιτικούς από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Διαδηλωτές κατέστρεψαν ένα από τα γραφεία του Γκιόργκι Ιβάνοφ και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, το βράδυ της Τετάρτης στα Σκόπια. Οι εξαγριωμένοι πολίτες έσπασαν τα παράθυρα ενός γραφείου στο κέντρο της πόλης το οποίο χρησιμοποιεί περιστασιακά ο πρόεδρος της χώρας, μπήκαν μέσα, έβγαλαν τα έπιπλα και προσπάθησαν να τα πυρπολήσουν, σύμφωνα με ρεπόρτερ του Reuters. Επίσης, προκάλεσαν φθορές στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο βρίσκεται σε κοντινό σημείο.

Οι εκατοντάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και αβγά σε κυβερνητικά κτίρια και έβαλαν φωτιές, προτού οι αστυνομικοί διαλύσουν το πλήθος. Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι υπήρξαν τραυματισμοί και συλλήψεις.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν έπειτα από την απόφαση του Ιβάνοφ να απαλλάξει 56 πολιτικούς, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, από το σκάνδαλο για τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Κίνηση για την οποία οι ΗΠΑ εξέφρασαν δυσαρέσκεια, προειδοποιώντας ότι αυτό μπορεί να σημαίνει την προστασία διεφθαρμένων πολιτικών.

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr