Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 15:47
Τοπικά

Με πλήθος κόσμου παρά τον κακό καιρό η παρέλαση στον Βόλο






Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στον Βόλο σήμερα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στην παραλία της πόλης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, ενώ πλήθος κόσμου την παρακολούθησε παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, αφού από νωρίς το πρωί επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι.
Την κυβερνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου.

Δύο χιλιάδες περίπου μαθητές από 40 συνολικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέσπασαν τα εύσημα των Βολιωτών που κατέκλυσαν την Παραλία παρά το τσουχτερό κρύο. Εντυπωσιακά επίσης ήταν τα στρατιωτικά αγήματα των πεζοναυτών της 32ης Ταξιαρχίας , των σμηνιτών της 111 Πτέρυγας Μάχης Νέας Αγχιάλου και των οπλιτών της 1ης Ταξιαρχίας της Αεροπορίας Στρατού από το Στεφανοβίκειο τα οποία καταχειροκροτήθηκαν,  μαζί με τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων, τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού καθώς επίσης τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους προσκόπους που συμμετείχαν στην παρέλαση.

Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας επίσης προκάλεσαν οι διελεύσεις που πραγματοποίησαν τα πολεμικά αεροσκάφη  F16 της 11 ΠΜ, διασχίζοντας τον συννεφιασμένο ουρανό.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με την τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και συνεχίστηκαν με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής.

Την Κυβέρνηση στην παρέλαση εκπροσώπησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία εξέφρασε την υπερηφάνεια της για όσους συμμετείχαν στην παρέλαση ενώ παράλληλα δήλωσε αισιόδοξη για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.