Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μπλακ-αουτ από τις 20 Ιανουαρίου προειδοποιούν οι αγρότες






Αναβρασμός επικρατεί και στον αγροτικό κόσμο με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων να ανακοινώνει δυναμικές κινητοποιήσεις μετά τις 20 Ιανουαρίου και τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να δηλώνουν έτοιμοι να «μείνουν στα μπλόκα για όσο χρόνο χρειαστεί».

Στη χθεσινή ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 500 αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, παραγωγοί λαϊκών αγορών, αλιείς από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη και κοινή συνισταμένη αποτέλεσε η έξοδός τους με τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία της χώρας, από σήμερα, ώστε «να οδηγήσουμε σε μπλάκ άουτ τη χώρα στις 20 Ιανουαρίου».

Μπλόκα αναμένεται να στηθούν στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, στην Καβάλα, στα τελωνεία (Κήπους και Προμαχώνα), στο Κάστρο Έυβοιας, Νίκαια και Τέμπη, ενώ στις 20 Ιανουαρίου, οι αλιείς σε Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και Βόλο, θα βγάλουν τα καϊκιά τους στα τοπικά λιμάνια.

Επιπλέον, στη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει ένα μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Agrotica (28 Ιανουαρίου), ενώ στα σχέδιά τους είναι να κατέβουν στη συνέχεια στην Αθήνα.

Επίσης αγροτικό παναργολικό συλλαλητήριο, κατά του ασφαλιστικού, διοργανώνει για σήμερα στις 12:30 και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, στην εθνική οδό Άργους – Ναυπλίου, στο ύψος της πλάστιγγας στην Δαλαμανάρα.

Σε εγρήγορση παραμένουν και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία, με τον επικεφαλής της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, να υπογραμμίζει εκ νέου στο Αθηναϊκό Πρακτορείοο ότι ήδη στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας έχουν παραταχθεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται, ενώ σήμερα «βγάζουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών οι συνάδελφοι σε Λάρισα -μεταξύ άλλων Πλατύκαμπο, Τύρναβο, Φάρσαλα και Αγιά- Τρίκαλα και Μαγνησία».