Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:19
Τοπικά

Με δύο μοναδικές συναυλίες συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου






Με δύο μοναδικές συναυλίες συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου.

Ειδικότερα:

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου: Ο Δημήτρης Κόκκοτας, ο Γιώργος Ζαμπέτας junior και η «Ανωτάτη Ζεμπετική» του Παντελή Αμπαζή στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας.

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου: Το ροκ-ποπ συγκρότημα «ΜΠΛΕ» στην αίθουσα συναυλιών ErgonShowgroungστο πρώην εργοστάσιο «Τσαλαπάτα».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και για τις δύο συναυλίες

Συναυλία Δημήτρης Κόκκοτα – Γιώργου Ζαμπέτα – Ανωτάτης Ζεμπετικής Παντελή Αμπαζή.

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, στις 9.30 το βράδυ στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί συναυλία λαϊκών τραγουδιών με ερμηνευτές του απογόνους των Σταμάτη Κόκκοτα – Γιώργου Ζαμπέτα και την ορχήστρα «Ανωτάτη Ζεμπετική» του Παντελή Αμπαζή. Ο Δημήτρης Κόκκοτας – γιος του σπουδαίου ερμηνευτή Σταμάτη Κόκκοτα – συνεχίζει επάξια την καλλιτεχνική παράδοση της οικογένειας, με δισκογραφία από το 1994 και μεγάλες προσωπικές του πλέον επιτυχίες, ενώ έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές σε σκηνές της Αθήνας και σε περιοδείες σε όλη τη χώρα.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας junior – εγγονός του μεγάλου Γιώργου Ζαμπέτα  που έγραψε ιστορία με τις επιτυχίες του ακολουθεί πιστά τα βήματα του παππού του. Όχι μόνο τραγουδάει, αλλά έχει επιλέξει και το ίδιο όργανο, το μπουζούκι. Ο  Γιώργος μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον το οποίο προμήνυε την εξέλιξή του, αφού, εκτός από τον θρυλικό καλλιτέχνη, με τη μουσική ασχολήθηκαν και ο πατέρας του Μιχάλης και η μητέρα του Ελένη. «Αποφάσισα να ασχοληθώ κι εγώ με το αντικείμενο τρία χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα μου, όταν ανακάλυψα το ανέκδοτο υλικό του παππού μου, το οποίο βάλθηκα να το κάνω τραγούδια» λέει ο Γιώργος Ζαμπέτας τζούνιορ.

Ο Παντελής Αμπαζής «ψυχή» της Ανωτάτης Ζεμπετικής, συμμετέχει με την ορχήστρα του στη συναυλία με άξονα τις επιτυχίες της δισκογραφίας του (μεταξύ αυτών και  το τραγούδι “Madame” που έγραψε και τραγούδησε ντουέτο με τον Πάνο Μουζουράκη)  αλλά και τραγούδια του Ζαμπέτα, του Τσιτσάνη, του Χιώτη, του Μπιθικώτση και τόσα άλλα που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδάμε χρόνια τώρα στα γλέντια, στις συναυλίες, στα κέντρα, στις παρέες.

«ΜΠΛΕ»

Οι «ΜΠΛΕ» ένα από τα πλέον πρωτότυπα και με εμπορική απήχηση ελληνικά ροκ – ποπ συγκροτήματα, ιδρύθηκαν το 1996. Γνώρισαν την επιτυχία από τις πρώτες εμφανίσεις τους και η δισκογραφία τους σημειώνει συνεχείς επιτυχίες στην έως σήμερα πορεία τους. Η σύνθεσή τους έχει μεταβληθεί από το αρχικό σχήμα, καθώς και οι μουσικές τους επιλογές οι οποίες συνδυάζουν ροκ – ποπ στοιχεία, αλλά και  έντονες αποχρώσεις  από μπλουζ, φανκ  και τζαζ. Τα τελευταία χρόνια βασική ερμηνεύτρια του γκρουπ είναι η Τζώρτζια Κεφαλά και τα μέλη του συγκροτήματος είναι ο συνθέτης Γιώργος Παπαποστόλου, ο στιχουργός Γιώργος Παρώδης, στο βιολί και τα φωνητικά η Νατάσα Αλεξίου και οι μουσικοί που πλαισιώνουν το συγκρότημα στις συναυλίες είναι οι: Χρήστος Κουτσούρης (τύμπανα), Χρήστος Κλάρος (μπάσο), Διαμαντής Καραγιαννακίδης (πλήκτρα) και Πάνος Παπάζογλου (κιθάρα).

Η συναυλία του γκρουπ στην πόλη του Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 στις 9.30 το βράδυ στην αίθουσα Ergon Showground του συγκροτήματος Τσαλαπάτα και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.