Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:28
Τοπικά

Με δαπάνη του Δήμου τα microchip σε δεσποζόμενα σκυλιά για οικονομικά αδύναμους






Συνεχίζεται από τη Δημοτική Αρχή Βόλου και ειδικότερα από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης η προσπάθεια της διευθέτησης του προβλήματος του μεγάλου πληθυσμού αδέσποτων ζώων στην περιοχή του Δήμου και στην κατεύθυνση αυτή ανακοινώθηκε ένα ακόμη βήμα.

Μετά από συνεργασία της αρμόδιας αντιδημάρχου, κ. Νατάσσας Μορφογιάννη με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων των δημοτικών ενοτήτων, ξεκινά η διαδικασία καταγραφής των δεσποζόμενων σκύλων με την ηλεκτρονική τους σήμανση (τσιπάρισμα).

Ετσι η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου αναλαμβάνει την οικονομική δαπάνη της τοποθέτησης microchip σε σκύλους που οι ιδιοκτήτες τους έχουν αντικειμενική οικονομική αδυναμία, δηλαδή λαμβάνουν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ή είναι άνεργοι (θα πρέπει να προσκομίσουν την κάρτα ανεργίας). Ακόμα το μέτρο ισχύει και για άτομα με ειδικές ανάγκες, που έχουν στην κατοχή τους σκύλους.

Η προσκόμιση των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται στο τμήμα Δημόσιας Υγείας που στεγάζεται στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο κτήριο Στρεφτάρη (Τοπάλη με Γαλλίας). Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 24210 20412.

Διευκρινίζεται ότι όσοι δηλώσουν ενδιαφέρον θα ειδοποιούνται για τα ραντεβού από την αρμόδια υπηρεσία