Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 12:03
Κόσμος

Σύγκρουση τρένων στη Βαυαρία- Στους 8 οι νεκροί






Δύο επιβατηγά τρένα συγκρούστηκαν στη νότια Γερμανία και, σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ νεκροί και σχεδόν 150 τραυματίες.

Μεταξύ των τραυματιών, 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 40 σε βαριά κατάσταση σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Η κατάσταση στο σημείο είναι χαοτική, με τα συνεργεία να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες και να αποκτήσουν εικόνα της κατάστασης.

Ο αριθμός των νεκρών είναι ακόμη αδιευκρίνιστος, με εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής αστυνομίας να μιλά για τουλάχιστον τέσσερις αλλά επιφυλασσόμενος μέχρι τα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Το δυστύχημα συνέβη το πρωί της Τρίτης κοντά στο Μπαν Άιμπλινγκ, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Μονάχου, μεταξύ Χόλτσκιρχεν και Ρόζενχαϊμ. Στη σύγκρουση ενεπλάκησαν δύο τρένα της ιδιωτικής εταρείας Meridian, όπως επιβεβαίωσε και η ίδια.

Ενα από τα τρένα εκτροχιάσθηκε κατά τη σύγκρουση και πολλά βαγόνια έχουν ανατραπεί, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Στο σημείο έχουν συρρεύσει δεκάδες ασθενοφόρα, όπως και ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστικής. Πάνω από την περιοχή πετούν οκτώ ελικόπτερα των σωστικών συνεργείων.