Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:59
Κόσμος

Μετρό Λονδίνου: Άνδρας έκοψε το λαιμό επιβάτη φωνάζοντας «για τη Συρία»






Ένας άνδρας εισέβαλε στο σταθμό του Λεϊτονστόουν στο Μετρό του Λονδίνου, κόβοντας με μαχαίρι το λαιμό ενός περαστικού και φωνάζοντας «αυτό είναι για τη Συρία». Στη συνέχεια πέρασε από τις μπάρες ελέγχου και κουνώντας το μαχαίρι απειλούσε τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ οι άνδρες της ασφάλειας τον σημάδευαν με τα πιστόλια τους. Τελικά συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έχει τραυματίσει και άλλους πολίτες, ενώ εθεάθη να μπαίνει στο σταθμό του μετρό συνοδευόμενος από μία κοπέλα νεαρής ηλικίας. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν ταχύτατη, καθώς, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, έφτασαν σχεδόν αμέσως στο σημείο 10 με 15 αστυνομικοί. Όταν ο δράστης εισέβαλε μέσα από τις μπάρες ελέγχου, απειλώντας κι άλλους επιβάτες, τότε οι αστυνομικοί τον εγκλώβισαν και όταν ο ίδιος διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Η τακτική που ακολούθησε ο δράστης ομοιάζει με τις επιθέσεις των Παλαιστίνιων κατά των Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη, ενώ άλλος μάρτυρας είπε στην αστυνομία ότι ο δράστης φώναζε: «Αυτό συμβαίνει όταν γ…. τη μητέρα Συρία. Όλων το αίμα θα χυθεί».

Το περιστατικό καταγράφηκε στις 19:06 ώρα Λονδίνου και επιβεβαιώθηκε από τη βρετανική αστυνομία. Όπως αναφέρθηκε από επίσημες πηγές, ο άνδρας απειλούσε με το μαχαίρι τους ανθρώπους γύρω του. Στις 19:14 τοπική ώρα συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση του ανατολικού Λονδίνου.

Επίσης, η αστυνομία επιβεβαίωσε τον τραυματισμό περισσοτέρων πολιτών από το δράστη, αλλά μόνο ένα άτομο βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.