Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 11:57
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετανάστες προσπάθησαν να επιστρέψουν από την Χίο στην Τουρκία… κολυμπώντας






Η απόγνωση και η αγανάκτηση που νιώθουν για το γεγονός ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην χώρα μας ώθησε έξι μετανάστες σε μια παράτολμη κίνηση.

Κι όμως, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, οι ελπίδες των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην Χίο για θετική έκβαση στο αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλλει ή για επιστροφή στη γείτονα χώρα διαψεύστηκαν με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να επεξεργάζονται πλέον ευφάνταστα σχέδια με σκοπό να φύγουν μακριά από το νησί.

Έτσι, χθες Δευτέρα, τέσσερις Μαροκινοί επιχείρησαν να διαφύγουν κολυμπώντας από την Χίο προς τον Τσεσμέ. Ωστόσο, στην προσπάθειά τους έγιναν αντιληπτοί από αλιευτικό σκάφος το οποίο τους περισυνέλλεξε και τους παρέδωσε σε σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

Όμως, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα και σήμερα το πρωί, ακόμα δύο πρόσφυγες επιχείρησαν να επιστρέψουν στην Τουρκία με τον ίδιο τρόπο.

«Μερικοί από αυτούς έχουν δηλώσει οικειοθελώς ότι επιθυμούν να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία, ενώ οι υπόλοιποι δεν αντέχουν άλλο την αναμονή. Για την ώρα, όμως, η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο», ανέφερε στέλεχος του Λιμεναρχείου Χίου.