Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 18:44
Τοπικά

Μετά το πρόγραμμα αποχωρήσεων η ΙΜΑΣ ζητά και 18 απολύσεις






Θέμα απόλυσης 18 εργαζομένων εγείρει τώρα η διεύθυνση του ΙΜΑΝΤΑ προκαλώντας την οργή του προσωπικού. Παρά το γεγονός ότι με το πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων έφυγαν από το εργοστάσιο 52 άτομα, χθες ο διευθυντής του εργοστασίου, ανακοίνωσε στον πρόεδρο του σωματείου Ν. Μπουρούς ότι προτίθεται να προχωρήσει στην καταγγελία 18 συμβάσεων. Το σωματείο συγκαλεί σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση στο εργοστάσιο προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους και να λάβει εξουσιοδότηση για τις επόμενες κινήσεις του.

Η απαίτηση της εταιρείας να… χάσουν τη δουλειά τους 18 επιπλέον εργαζόμενοι, πάγωσε το σωματείο. Ακόμη περισσότερο ωστόσο προκάλεσε προβληματισμό το σκεπτικό που ανέπτυξε ο διευθυντής της εταιρείας στη συζήτηση που είχε με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, η εταιρεία είχε κάνει υπολογισμούς για τη μείωση του εργατικού κόστους με βάση συγκεκριμένο πλάνο και ότι από τους 52 εργαζόμενους που έφυγαν οι 10 ήταν «μάχιμοι» και θα έπρεπε να αντικατασταθούν άμεσα στα πόστα τους υπολογίζοντας επιπλέον και άλλους 8 που δεν έφυγαν για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 60, έβγαλε το άθροισμα των 18 εργαζομένων, που θα πρέπει να απολυθούν.

Η συλλογιστική αυτή όπως ήταν φυσικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τον κ. Μπουρού να εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του αλλά και να αποδοκιμάζει την τακτική αυτή καθώς, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «είναι πρωτόγνωρη και δείχνει καθαρά ότι η εταιρεία άλλα σχέδια είχε εξαρχής».

Για τις νέες δυσμενείς εξελίξεις ενημερώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η Επιθεώρηση Εργασίας όσο και το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ενώ σήμερα στη 1.30 συγκαλείται έκτακτη συνέλευση μέσα στο εργοστάσιο. Το σωματείο θα ενημερώσει σχετικά τους εργαζόμενους και θα ζητήσει εξουσιοδότηση όποτε κρίνει να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Εφ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ