Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 10:07
Τοπικά

Μεγάλη πιθανότητα χιονόπτωσης στο Βόλο το Σαββατοκύριακο






Για χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Θεσαλίας κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο ένα ψυχρό ρεύμα που έρχεται και αυτή τη φορά από τη Ρωσία θα επηρρεάσει τη χώρα, κάτι που είχε δει πριν από 10 ημέρες και ο Λαρισαίος Μαθηματικός και Μετεωρολόγος Φάνης Τακούδης με δηλώσεις του στη “Θεσσαλία τηλεόραση” και απαντώντας στο ερώτημα αν μας αποχαιρέτισε ο χειμώνας είχε πει πως “είναι ακόμη νωρί καθώς υπάρχει ένα ψυχρό χαμηλό βαρομετρικό που φαίνεται ότι θα επισκεφθεί τη χώρα 10 με 12 Φεβρουαρίου, αλλά είναι ακόμη νωρίς για να το προσδιορίσουμε επακριβώς”. Τώρα πλέον που υπάρχει μία χρονική εγγύτητα στην εκδήλωσή του, φαίνεται πως θα έχουμε έντονες βροχές από την Παρασκευή, που σταδιακά θα γίνουν χιονόνερο το Σάββατο και από το απόγευμα της ίδιας μέρας χιόνι, στο Βόλο και το Πήλιο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της πεδινής θεσσαλίας, πέρα από βροχές δεν φαίνεται προς το παρόν να εκδηλώνονται άλλα φαινόμενα.

Το χιόνι σε Βόλο και Πήλιο φαίνεται ότι θα εξακολουθήσει όλη την Κυριακή και τη Δευτέραμε ελάχιστες θερμοκρασίες στην επριοχή στους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Αντίθετα στη Λάρισα ο καιρός θα είναι νεφελώδης με ελάχιστη θερμοκρασία στους3 βαθμούς Κελσίου. Στην Καρδλιτσα θα εκδηλωθούν βροχές από την Παρασκευή και χιονόνερο το Σάββατο και  στα Τρίκαλα βροχές καια σθενείς χιονοπτώσεις το βράδυ του Σαβάτου, Ασθενεις χιονοπτώσεις αναμένουμε και στην Αγιά, ενώ στα ορεινά της Δυτ. Θεσσαλίας οι χιονοπτώσεις ξεκινούν από την Παρασκευή και θα διαρκέσουν 3 ημέρες.