Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 07:40
Τοπικά

Μεγάλη δικαίωση για τον Αχιλλέα Μπέο, μέσω του μικρού koriopolis- Δεν ήταν στημένο το Ολυμπιακός Β – Ηλυσιακός






Η πρώτη μεγάλη δικαίωση στο αγώνα που δίνει ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για να αποδείξει την αθωότητά του ήρθε σήμερα, έστω και εμμέσως, με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που εκδικάζοντας  κατ έφεση την υπόθεση του λεγόμενου μικρού koriopolis, απεφάνθη ότι ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού Βόλου και Ηλυσιακού, που είχε λήξει 0-1 υπέρ της δεύτερης, για το Κύπελλο Ελλάδος, δεν ήταν «στημένος»

Όπως απεφάνθη το Δικαστήριο η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου είχε από εβδομάδας ενημερώσει ότι θα αγωνιζόταν με πολλές αλλαγές και αναπληρωματικούς στον συγκεκριμένο αγώνα, άρα δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι ο αγώνας ήταν χειραγωγημένος και το αποτέλεσμα του αλλοιώθηκε για στοιχηματικούς ή άλλους λόγους.

Αντιθέτως με δύο έτη φυλάκισης τιμωρήθηκε από την Δικαιοσύνη ο πρώην ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού, κ. Μητρόπουλος, για το αδίκημα της δωροδοκίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλυσιακός-Αγροτικός Αστέρας 3-2 (27/4/2009). Επίσης, του επεβλήθη χρηματική ποινή 30.000 ευρώ. Η ποινή φυλάκισής του Θωμά Μητρόπουλου είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Ακόμη ο πρώην ιδιοκτήτης του Αγροτικού Αστέρα, κ. Ριαβόγλου, τιμωρήθηκε με 4 έτη φυλάκισης για το αδίκημα της δωροδοκίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3 (28/10/2009), Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 4-1 (13/3/2009) και Ηλυσιακός-Αγροτικός Αστέρας 3-2 (27/4/2009).

Επίσης, το Δικαστήριο του επέβαλε χρηματική ποινή 35.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η ποινή του Κωνσταντίνου Ριαβόγλου είναι με τετραετή αναστολή, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα και υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Τέλος το Δικαστήριο κήρυξε αθώο από τις κατηγορίες τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη και τον πρώην ιδιοκτήτη της Αναγέννησης Καρδίτσας, Θωμά Κωτούλα.