Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 01:06
Τοπικά

Μεγάλες ζημιές από φωτιά στον Ιππικό Ομιλο στο Σέσκλο






Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου στο Σέσκλο από πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα περίπου στις 10.30 το πρωί.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ήταν άμεση και με επικεφαλής τον Διοικητή, Πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου, επιτόπου έσπευσαν οχήματα της Π.Υ. Βόλου και της Π.Υ. της Β’ ΒΙ.ΠΕ. με συνολικά 22 πυροσβέστες, που προχώρησαν στη ρίψη μεγάλων ποσοτήτων νερού στο χώρο αποθήκευσης ζωοτροφών του Ιππικού Ομίλου –από όπου ξεκίνησε η φωτιά -και κυρίως στις μπάλες άχυρου που ήταν αποθηκευμένες εκεί.

Λόγω του αέρα η φωτιά επεκτάθηκε και στις παρακείμενες αποθήκες και μετά από προσπάθειες των πυροσβεστών, τελικά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 12.30 το μεσημέρι, ενώ το έργο της πυρόσβεσης συνεχίστηκε μέχρι αργά το μεσημέρι. Στο χώρο παραμένουν πυροσβέστες για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του Ομίλου, ποσότητα ζωοτροφών, ένα τρέιλερ  ενώ εγκαύματα υπέστη ένα άλογο.

Την προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.