Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:48
Τοπικά

Καραμανλής: Η Μαγνησία μπορεί ν΄αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης






Η Μαγνησία μπορεί να αποτελέσει πανελλαδικό πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης αν υπάρξει ο σωστός αναπτυξιακός σχεδιασμός.

Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής μαζί με τον αναπληρωτή Τομεάρχη βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο και κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας με επικεφαλής τον πρόεδρο Δήμο Νταόπουλο, είχαν στοχευμένες επαφές με εκπροσώπους τοπικών φορέων. Στις 8 το βράδυ σήμερα Παρασκευή ο κ. Κων. Καραμανλής θα εγκαινιάσει τα γραφεία της ΔΗΜ.ΤΟ. Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή.

Ο Τομεάρχης της ΝΔ στην τοποθέτησή του ήταν σαφής ,πως μόνο μέσα από την ανάπτυξη η χώρα μπορεί να  ξεφύγει από τις δυσμενείς επιπτώσεις των μνημονίων και εξέφρασε την εκτίμηση πως η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης.  Άφησε εξάλλου  αιχμές κατά της Κυβέρνησης ότι είναι «αγκυλωμένη» σε ιδεοληψίες που δεν ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κόμματός του, είπε πως η ΝΔ ως κυβέρνηση θα εγγυηθεί ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο που θα ενθαρρύνει την προσέλκυση επενδύσεων και συνεχίζοντας τόνισε:« Μόνο όσοι γνωρίζουν το επιχειρείν μπορούν να το πετύχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι είναι μακριά από τέτοιες δυνατότητες. Για την ανάπτυξη της χώρας απαιτούνται επενδύσεις με σταθερό φορολογικό πλαίσιο, χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές και επανεξέταση των ασφαλιστικών εισφορών.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι σύντομα η ΝΔ θα κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, σημειώνοντας επίσης πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα καταφέρει γιατί έχει αίσθηση των μεγάλων δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει».

Παρέμβαση για το εμπορευματικό

Ο κ. Καραμανλής, ερωτηθείς για το εμπορευματικό κέντρο με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε ότι δεν νοείται εμπορευματικό κέντρο χωρίς πρόσβαση σε λιμάνι και στο δίκτυο του ΟΣΕ. «Δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας και να αλλάζει κάθε φορά τον σχεδιασμό» συμπλήρωσε ο ίδιος και κάλεσε τη ΓΑΙΟΣΕ να εξηγήσει που στηρίχτηκε η απόφασή της για τον σχεδιασμό του Εμπορευματικού Κέντρου στη Λάρισα.