Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μείωση στις συντάξεις έως 18% από την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων






Οριστικό τέλος στα βοηθήματα συζύγου και τέκνων σε 15 ταμεία φέρνει το νέο ασφαλιστικό για τους νέους συνταξιούχους, γεγονός που σημαίνει ότι η μείωση στις συντάξεις θα φτάσει από 10% έως 18%.

Την αποκάλυψη κάνει ο «Ελεύθερος Τύπος» τονίζοντας παράλληλα ότι μειώσεις στα ποσά που λαμβάνουν θα δουν και οι παλιοί συνταξιούχοι καθώς η κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων θα περάσει και σε αυτούς γιατί με τον επανυπολογισμό των συντάξεων που θα γίνει μέσα στο 2017 θα χαρακτηριστούν ως προσωπική διαφορά.

Η εφημερίδα παρουσιάζει την επίμαχη λίστα του υπουργείου Εργασίας με τα επιδόματα που καταργούνται. Σε αυτή περιλαμβάνονται όλα τα ταμεία του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή το ΙΚΑ, η ΔΕΗ, το ΤΑΠ-ΟΤΕ, τα ταμεία των τραπεζών και του Τύπου.Τα ίδια ισχύουν και για το Δημόσιο με τις προσαυξήσεις οικογενειακών βαρών που χορηγούνται στις συντάξεις να καταργούνται για όσους βγαίνουν από 13/5/2016 και μετά.

Όπως σημειώνεται πάντως οι κρυφές αυτές μειώσεις θα φανούν όχι στις προσωρινές αλλά στις οριστικές συντάξεις που θα αρχίσουν να εκδίδονται από το 2017 καθώς τότε αναμένεται και η εγκύκλιος για το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Το επίδομα συζύγου καταργείται οριστικά ενώ όσον αφορά στο επίδομα τέκνων αυτό παύει να καταβάλλεται από τα Ταμεία με σταθερό ποσό ή ποσοστό επί της σύνταξης όπως παλιά.

Η λίστα με τα επιδόματα που καταργούνται όπως την παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος:

Πηγή: iefimerida.gr