Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 17:56
Αθλητικά

Μαρούπα: “Θα ελεγχθούν οι εκκαθαρίσεις των ΠΑΕ”






Την απόφαση που πήρε η ΕΕΑ να κλείσει όλα τα παράθυρα που επέτρεπαν την ύπαρξη δύο ΠΑΕ στην ίδια ομάδα, αφού έμενε ανοικτή η εκκαθάριση και η λύση εκείνης που βρέθηκε χρεωκοπημένη, ανέλυσε χθες στο ράδιο 9.84, το μέλος της ΕΕΑ Ειρήνη Μαρούπα.

Έκανε μάλιστα γνωστό για πρώτη φορά ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, πρόκειται πολύ σύντομα να εποπτεύσει τις εκκαθαρίσεις όλων των ΠΑΕ που εξακολουθούν να υπάρχουν. «Δεν θα το κάνουμε, απλά για να δούμε τα χαρτιά, αλλά θα καταλογίζουμε και τις ευθύνες, εφόσον υπάρχουν, εκείνων που δημιούργησαν τα χρέη».

Η κ. Μαρούπα τόνισε ότι δεν έχει τεθεί ακόμη το θέμα για ομάδες που δημιουργούν νέες ΠΑΕ και προέρχονται από το γήπεδο από τις ΠΑΕ που εκκαθαρίζονται, υποκαθιστώντας την συνέχεια από το μητρικό σωματείο. «Περιμένουμε το νέο αθλητικό νόμο, για να ολοκληρώσουμε τις δράσεις μας». Χαρακτήρισε δε πρότυπο εκκαθάρισης την ΑΕΚ. «Μέσα σε τρεις μήνες ολοκλήρωσε την εκκαθάριση της ΠΑΕ, οι άλλες γιατί δεν μπορούν;»