Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Ολα ανοιχτά για ανασχηματισμό και περισσότερες τηλεοπτικές άδειες






Ολοκληρώθηκε το κυβερνητικό ταξίδι στην Κίνα και πλέον το Μέγαρο Μαξίμου «προσγειώνεται» στην ελληνική πραγματικότητα.

Τηλεοπτικές άδειες και ανασχηματισμός βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα και όπως προκύπτει από κυβερνητικές πηγές αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και στα δύο μέτωπα.

Περισσότερες τηλεοπτικές άδειες αν αυξηθεί η διαφημιστική πίτα
Σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, οι κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν ότι η λύση των τεσσάρων αδειών έχει προκύψει από τη διαφημιστική πίτα. «Αν στο μέλλον αυξηθεί η διαφημιστική πίτα θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε» διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, εκτιμώντας ότι ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα φέρει περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Δεν είναι στις προτεραιότητες ο ανασχηματισμός, αλλά έρχονται αλλαγές
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού οι κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι δεν είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού ,αν και, όπως ειπώθηκε, «αλλαγές θα υπάρξουν».
Για πιθανά πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μετάσχουν σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εξεταστεί κατά περίπτωση. «Θα μπορούσαμε να βρούμε τέτοια πρόσωπα αλλά θα εξεταστεί κατά περίπτωση».

Κλειστές συσκέψεις στο Μαξίμου
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται εντός της ημέρας να έχει «κλειστές» συσκέψεις με τους εξ’ απορρήτων συνεργάτες του, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση αλλά και ανταλλαγή απόψεων τόσο για τα ανοιχτά ζητήματα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, αλλά και για τα επόμενα βήματα σε επίπεδο σχεδιασμού.

Πηγή: iefimerida.gr