Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 09:49
Τοπικά

Μαγνησία: Παγετός – εφιάλτης και σήμερα, πολλά τα προβλήματα






Χιονόπτωση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέσα στην πόλη του Βόλου, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στις πολικές θερμοκρασίες που επιμένουν και που έχουν καταστήσει την πόλη, όπως και ολόκληρη τη Μαγνησία, ένα απέραντο «παγοδρόμιο», με δεκάδες κατοικιών να είναι χωρίς νερό και θέρμανση αφού έχουν παγώσει οι σωλήνες των εγκαταστάσεων! Οι αρμόδιοι συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και σε κάθε περίπτωση να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή.
Τα θερμόμετρα την νύχτα έδειχναν -7 βαθμούς και για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί επιχειρούσαν μέσα στον Βόλο δεκάδες αλατιέρες και υδροφόρες, του Δήμου Βόλου, που έριχναν θαλασσινό νερό.
Ο Περιφερειακός του Βόλου έχει χιόνι και πάγο και η κίνηση των αυτοκινήτων, παρά τον συνεχή αποχιονισμό, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω του παγετού.
28 συνολικά αυτοκίνητα αποχιονίζουν τις εθνικές οδούς στην Μαγνησία. Στην εθνική οδό Βόλου-Λάρισας στο ύψος της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες λόγω χιονιού και παγου και επισημαίνεται η ανάγκη για χρήση αλυσίδων στα αυτοκίνητα .
Ανάλογη εικόνα και στην Π.Ε.Ο Βόλου-Αθήνας στο ύψος του Αλμυρού, αλλά οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.
Στο Πήλιο η συνεχιζόμενη χιονόπτωση έχει προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες πάνω από τον Περιφερειακό του Βόλου και είναι υποχρεωτική η χρήση αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου,από τον Ανω Βόλο και πάνω.
Στα Χάνια η θερμοκρασία έχει πέσει στους -14 βαθμούς και το πυκνό χιόνι σε συνδυασμό με τον παγετό,κάνουν σχεδόν αδύνατη την κίνηση των οχημάτων παρα τον αποχιονισμό και τις συνεχείς ρίψεις αλατιού.
Στα νησιά των Σποράδων ,το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Αλόννησος όπου η σφοδρή χιονόπτωση συνεχίζεται ακατάπαυστα και το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά. Παράλληλα συνεχίζονται τα προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση του νησιού.
Ανάλογη εικόνα και στην Σκόπελο,αλλά τα προβλήματα από το χιόνι που ξεπέρασε στην Χώρα τα 30 εκατοστά,είναι ηπιότερα. Και στην Σκόπελο μεγάλα τμήματα του νησιού αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

Νεκρός Άγγλος που διέμενε στην Αλόννησο
Ένας Άγγλος που διέμενε στην Αλόννησο άφησε την τελευταία του πνοή, χθες. Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη σε κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό, ο άτυχος άνδρας ντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του, ενώ πρόσφατα είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση by pass. Τα αίτια για τον θάνατό του διερευνώνται.

Η πρόγνωση για σήμερα
Θερμοκρασίες κάτω από το 0 και ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι τις μεσημεριανές ώρες προβλέπονται για σήμερα Κυριακή στο Βόλο, σύμφωνα με το meteo.gr
Η θερμοκρασία αναμένεται ότι θα σημειώσει νέα πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους -2 βαθμούς Κελσίου, αλλά λόγω των ανέμων η αίσθηση στο ανθρώπινο σώμα θα φτάσει μέχρι και τους -12 βαθμούς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέχρι το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως -5 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί με ένταση από 3 έως 4 μποφόρ και το ποσοστό της υγρασίας θα φτάσει τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές στο 73%, τις πρωινές στο 78%, τις μεσημεριανές στο 59% και τις βραδινές στο 83%.