Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:32
Τοπικά

Μαγνησία: Κύμα συλλήψεων για παραβάσεις του νόμου περί όπλων






Στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και στοχευμένων ελέγχων για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, συνελήφθησαν μεταξύ  23 και 27 Μαΐου στην περιοχή Θεσσαλίας, από αστυνομικούς των Υπηρεσιών Ασφάλειας Βόλου, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, είκοσι άτομα, ηλικίας από 30 έως 68 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων.

Αναλυτικότερα, στο νομό Μαγνησίας συνελήφθησαν οκτώ (8) ημεδαποί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και συγκεκριμένα

Στις 23 Μαίου το πρωί στο Βόλο συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα φυσίγγιο αντιαεροπορικού όπλου.  Την ίδια μέρα συνελήφθη επίσης ένας 40χρονος διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και τέσσερα φυσίγγια κρότου, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας συνελήφθη ένας 31χρονος διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου.

Στις 24 Μαίου το πρωί στην ευρύτερη  περιοχή της Μαγνησίας, συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 68 και 44 ετών, διότι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια κρότου και 41 φυσίγγια κρότου. Την ίδια μέρα το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, συνελήφθη 48χρνος, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια κρότου και 63 φυσίγγια κρότου. Την επόμενη ημέρα, 25 Μαίου το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και τέσσερα φυσίγγια κρότου.

Στις 26 Μαίου το απόγευμα στο Βόλο, συνελήφθη 51χρονος , διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και 25 φυσίγγια κρότου.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ακόμη ατόμων για παράβαση του νόμου περί όπλων.