Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 07:49
Τοπικά

Μαγνησία: Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους οι αγρότες – Σκέψεις για συλλαλητήριο στο κέντρο του Βόλου






Σκέψεις για τη διοργάνωση κινητοποίησης με αγροτικά μηχανήματα στον Βόλο μεθαύριο Παρασκευή, με συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας ή άλλης δημόσιας υπηρεσίας, εξετάζουν οι αγρότες του μπλόκου Αερινού σε συνεννόηση με συναδέλφους τους από την περιοχή της Ζαγοράς Πηλίου. Από την πλευρά τους οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Χλόης τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν να αυξηθεί ο αριθμός τους τις επόμενες ημέρες για να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των αγροτών του μπλόκου Αερινού συζήτησαν με τους αγροτοσυνδικαλιστές από τη Ζαγορά χθες στο περιθώριο της πανελλαδικής σύσκεψης που έγινε στη Νίκαια της Λάρισας και στο τραπέζι «έπεσε» η πρόταση για κινητοποίηση την Παρασκευή στην πόλη του Βόλου και κάθοδο με τα αγροτικά μηχανήματα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στις σκέψεις των αγροτοσυνδικαλιστών είναι να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας ή κάποιας άλλης δημόσιας υπηρεσίας στον Βόλο.Σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί μέχρι αύριο Πέμπτη μετά από συνεννόηση που θα υπάρξει μεταξύ των δυο πλευρών.
Να αναφερθεί ότι στον κόμβο Αερινού είναι παραταγμένα κάτω από την αερογέφυρα της ΠΑΘΕ 35 περίπου αγροτικά μηχανήματα, ενώ για σήμερα δεν έχει προγραμματιστεί κάποια κινητοποίηση με συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ.

Περίπου 15 αγροτικά μηχανήματα εξακολουθούν να είναι παραταγμένα στην Παλιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας στο ύψος του κόμβου της Χλόης, με τους αγρότες να τηρούν στάση αναμονής ως προς το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Δημ. Σπαθή, «βρισκόμαστε σε αναμονή και αναμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός των τρακτέρ, για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».