Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 16:47
Τοπικά

Μαγνησία: Αίτημα και από το Δήμο Ρήγα Φεραίου για κήρυξη της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη






Σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα το  Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι τοπικές κοινότητες Αερινού, Περιβλέπτου, Κερασιάς, Καναλίων, Κεραμιδίου και Ριζομύλου, λόγω των εκτεταμένων ζημιών στις συγκεκριμένες, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών από 20 έως 22 Μαΐου. Επιπλέον προτείνει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις πολλές ζημιές που προέκυψαν σε αγροτικές καλλιέργειες, δενδροκαλλιέργειες αλλά και αγροτικό εξοπλισμό, σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν οι ζημιωθέντες εκτός της όποιας άλλης βοήθειας υπάρξει και τη δυνατότητα να ενταχθούν σε Πρόγραμμα ΠΣΕΑ του ΕΛΓΑ.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημ. Παλληκάρης αναφέρθηκε αναλυτικά στις ζημιές που υπέστη το οδικό και επαρχιακό δίκτυο αλλά και στην αγροτική οδοποιία και ανέφερε ότι ζητήθηκε από  την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη να γίνει πλήρη καταγραφή των ζημιών που παρατηρήθηκαν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου και µε έγγραφο να αποσταλούν στη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κεραμιδίου Γ. Κατσίμπαλης επεσήμανε ότι στην Τοπική Κοινότητα Κεραμιδίου, καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά η αγροτική οδοποιία καθώς και ο δρόμος από τη διασταύρωση «Αγ. Ιωάννης» μέχρι τα όρια του Νομού µε το Σκλήθρο, ενώ ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία «Άγιος Ιωάννης» δεν είναι προσβάσιμος.

Το λόγο πήραν με τη σειρά και οι πρόεδροι των Τ.Κ. Αερινού, Περιβλέπτου, Αγίου Γεωργίου ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Τρ. Παπαϊωάννου  αναφέρθηκε στα προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας Καναλίων τονίζοντας ότι πρόβλημα υπάρχει στο ποτάμι του Κερασιώτη, σε ανατολικό και δυτικό ρέμα, στο ρέμα «∆ανιήλ» (Κερασιά – Κανάλια), σε κτηνοτροφικούς δρόμους, ενώ η εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς Αντωνία Χασιώτη αναφέρθηκε στις ζημιές που έχει υποστεί η Τοπική Κοινότητα Κερασιάς και ιδιαίτερα τα χωράφια, η αγροτική οδοποιία (ζημίες δρόμων προς τις πηγές) καθώς και το φρεάτιο της ορεινής υδρονομίας μπροστά στην εκκλησία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ