Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 08:22
Τοπικά

Βόλος: ΟΧΙ στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου από τον Ιατρικό Σύλλογο






Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) υπερασπίζεται την ανάγκη εκσυγχρονισμού και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου, δεν δέχεται σε καμία περίπτωση την υποβάθμισή του και διεκδικεί το δικαίωμα των πολιτών της περιοχής μας σε αποτελεσματικές και ποιοτικές παροχές υγείας Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων σε σημερινή του ανακοίνωση ο Ι.Σ.Μ. ενώ αύριο οργανώνεται ανθρώπινη αλυσίδα διαμαρτυρίας ώστε να σταματήσει η αποδυνάμωση και απαξίωση του Νοσοκομείου Βόλου και να αποτραπεί το ενδεχόμενο αποκλεισμού του από το νέο ΕΣΠΑ. Την δράση οργανώνουν για αύριο στις 7μ.μ. η  Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Ο Ι.Σ.Μ. επισημαίνει ότι θεωρεί απαραίτητη την ορθή και εύρυθμη  λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας που σε συνεργασία με τις αντίστοιχες δομές του ιδιωτικού τομέα θα καλύπτουν τις ανάγκες παροχής υγείας προς τους ασθενείς, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την Ιατρική Επιστήμη.

«Ως εκ τούτου θεωρούμε αναγκαίο τον εξοπλισμό και τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου Βόλου σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες, σε συνδυασμό με την απαραίτητη στελέχωση του σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής μας σε θέματα δευτεροβάθμιας παροχής υγείας.

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι το περασμένο χρονικό διάστημα η προηγούμενη διοίκηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου κατόρθωσαν να απορροφήσουν πλήρως τα χρήματα που προβλέπονταν από το σχετικό πρόγραμμα.  Έτσι ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μετά από μεγάλες προσπάθειες, σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού του Νοσοκομείου Βόλου (όπως ανακαίνιση παλαιάς πτέρυγας, προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου κ.λ.π.).

Οι ανάγκες όμως του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να επιτελέσει τον ρόλο του όπως πρέπει, δεν έχουν ικανοποιηθεί πλήρως. Οι ανάγκες αυτές έχουν ήδη καταγραφεί από τα αρμόδια όργανα του Νοσοκομείου Βόλου και έχουν γνωστοποιηθεί στην 5η  Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, η οποία με την αρμοδιότητα που έχει πρέπει να τις ιεραρχήσει δίκαια σε σχέση με τις ανάγκες και των υπολοίπων Νοσοκομείων της αρμοδιότητάς της και στη συνέχεια να τις αποστείλει στο Υπουργείο Υγείας προς λήψη οριστικών αποφάσεων. Θεωρούμε ότι ιεραρχικά οι ανάγκες αυτές πρέπει είναι η λειτουργία μονάδα στεφανιογραφίας στην Καρδιολογική Κλινική, ο εξοπλισμός με νέα μηχανήματα της Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου κ.λ.π.

Αναγνωρίζουμε τις ανάγκες και των άλλων Νοσοκομείων της περιοχής μας, αλλά απαιτούμε αναλογική και δίκαιη κατανομή των σχετικών κονδυλίων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας υπερασπίζεται την ανάγκη εκσυγχρονισμού και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου, δεν δέχεται σε καμία περίπτωση την υποβάθμισή του και διεκδικεί το δικαίωμα των πολιτών της περιοχής μας σε αποτελεσματικές και ποιοτικές παροχές υγείας . Τέλος δεν στηρίζουμε πρακτικές χρησιμοποίησης των προβλημάτων παροχής υγείας για εκμετάλλευση από κανέναν.

Η επίλυση των προβλημάτων υγείας χρειάζεται νηφαλιότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και τεκμηρίωση απόψεων από όλους, προκειμένου να διαφυλαχθεί με τον καλύτερο τρόπο το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου που είναι η υγεία του»