Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:31
Κόσμος

Μάικλ Τζάκσον, το ντοκιμαντέρ: Αρρωστημένες τελετές γάμου με παιδιά, στοματικό σεξ και διαμάντια σε 10χρονα (εικόνες & βίντεο)






Το πρώτο μέρος του νέο ντοκιμαντέρ του HBO «Leaving Neverland» προβλήθηκε χθες, προβάλλοντας τις συνεντεύξεις δύο παιδιών που όπως υποστηρίζουν έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Μάικλ Τζάκσον όταν ακόμη ήταν παιδιά.

Οι αποκαλύψεις για τον Μάικλ Τζάκσον σοκάρουν, καθώς τα αυτοπαρουσιαζόμενα ως θύματά του αποφάσισαν να εξομολογηθούν τι συνέβαινε με τον βασιλιά της ποπ πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν μία «γεύση» από τις πραγματικά σοκαριστικές καταγγελίες που διατυπώνουν κατά του ειδώλου της ποπ δύο άνδρες, ο 36χρονος σήμερα Γουέιντ Ρόμπσον και ο 40χρονος Τζέιμς Σέιφτσακ.

Και οι δύο καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι κακοποιούνταν συστηματικά και επί χρόνια από τον Μάικλ Τζάκσον όταν ήταν παιδιά και φιλοξενούνταν μαζί με τις οικογένειές τους (ή και χωρίς) στη Neverland.

Ο Τζέιμς Σέιφτσακ γνώρισε τον Μάικλ Τζάκσον το 1987, όταν ήταν επτά ετών, σε ένα διαφημιστικό γνωστού αναψυκτικού. Η κακοποίηση άρχισε μερικούς μήνες μετά. Ο ίδιος εξηγεί πως ελκόταν από τον τραγουδιστή εξαιτίας της ψυχικής και συναισθηματικής χειραγώγησης. Παραδέχεται, δε, πως ακόμη αισθάνεται ενοχή.

Όπως αποκαλύπτει στο ντοκιμαντέρ, ο ποπ σταρ προσκάλεσε τον ίδιο και την οικογένειά του να τον συνοδέψουν σε μια περιοδεία. Η σχέση τους έγινε σεξουαλική εκείνη ακριβώς την περίοδο, όταν ο Τζάκσον έμαθε στον Σέιφτσακ πώς να αυνανίζεται.

«Μου το παρουσίασε ως κάτι που κάνουν όλοι και κάτι που θα απολάμβανα. Ήταν ένας τρόπος για να δεθούμε παραπάνω. Η περιοδεία ήταν η αρχή αυτής της σεξουαλικής σχέσης, που θύμιζε τη σχέση ζευγαριού», εξηγεί ο Σέιφτσακ.

Ο Τζέιμς Σέιφτσακ, υποστήριξε στην κάμερα ότι ήταν μόλις 10 ετών, όταν ο Μάικλ Τζάκσον έκανε μια τελετή «γάμου» μεταξύ τους, μετά τον βιασμό του.

Παρουσιάζει, μάλιστα, στην κάμερα μερικά από τα κοσμήματα που του είχε χαρίσει ο τραγουδιστής.

«Μου έδινε ως ανταμοιβή κοσμήματα για τις σεξουαλικές πράξεις», υποστηρίζει στο ντοκιμαντέρ. «Ελεγε ότι κάτι έπρεπε να του πουλήσω για να κερδίσω τα δώρα», προσέθεσε.

Ο Μάικλ Τζάκσον με τον Σέιφτσακ

Ο Μάικλ Τζάκσον με τον Σέιφτσακ

 

«Οταν δεν ήμουν μαζί του, τον σκεφτόμουν», αναφέρει. «Οταν με καλούσε ένιωθα πως ήταν το καλύτερο. Είχε έρθει και περάσαμε τη μέρα ψωνίζοντας ή αράζοντας, ή ερχόταν και με έπαιρνε και περνούσαμε μαζί το βράδυ. Πηγαίναμε στο Hideout στο Γουέστγουντ και περνούσαμε μερικές νύχτες εκεί», υποστηρίζει σήμερα.

Ο Σέιφτσακ αναφέρει ότι μια ημέρα Μάικλ Τζάκσον πήγε την κατάσταση ένα βήμα παραπέρα με ένα περίεργο αίτημα.

«Ημασταν σαν παντρεμένο ζευγάρι. Λέω παντρεμένο γιατί είχαμε κάνει μια τελετή σαν γάμο. Στην κρεβατοκάμαρά του, ανταλλάξαμε όρκους σαν να είμαστε δεσμευμένοι για πάντα. Ενιωσα καλά και το δαχτυλίδι ήταν ωραίο. Εχει μια σειρά από διαμάντια. Το γαμήλιο δαχτυλίδι», αναφέρει.

Οπως σημειώνει η Daily Mail, ο Σέιφτσακ κρατά το δαχτυλίδι στα χέρια του και τρέμει.

Τα κοσμήματα που του δώρισε

Τα κοσμήματα που του δώρισε

 

«Ξέρετε μου αρέσουν τα κοσμήματα, μου άρεσαν και ως παιδί και αυτό χρησιμοποιήθηκε εναντίον μου. Μου προκαλεί δυσφορία. Είναι ακόμα δύσκολο για μένα», υποστηρίζει.

«Αυτό το κόσμημα έχει ένα διαμάντι στη μέση. Τα χέρια μου τρέμουν και μόνο που το σκέφτομαι», προσθέτει.

«Πήγαμε να τα αγοράσομε σε κατάστημα κοσμημάτων και προσποιηθήκαμε πως είναι για κάποιον άλλον. Για μια γυναίκα, ωστόσο, προσποιήθηκε πως το στο μικρό μου δάχτυλο χωρούσε».

«Δεν μου αρέσει να κοιτάζω αυτά τα κοσμήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σέιφτσακ.

Το Hideout ήταν ένα διαμέρισμα του Μάικλ Τζάκσον στο Λος Αντζελες, στο οποίο έμενε όταν έκανε ηχογραφήσεις ή είχε συνεντεύξεις. Η Neverland, το σπίτι που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των δύο ανδρών που αποφάσισαν μετά από τόσα χρόνια να σπάσουν τη σιωπή τους, ήταν τρεις ώρες μακριά από την πόλη.

Όταν ο Τζάκσον και ο Σέιφτσακ έμεναν σε ξενοδοχεία, και όχι στη Neverland, ο τραγουδιστής προετοίμαζε τον μικρό σε περίπτωση που τους πιάσουν.

«Κάναμε μαζί ασκήσεις ετοιμότητας. Παριστάναμε ξαφνικά ότι κάποιος ερχόταν και προσπαθούσαμε να ντυθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και χωρίς καθόλου θόρυβο. Ήταν πολύ σημαντικό να μην καταλάβαινε κανείς τι κάναμε. Ήταν το μεγάλο μας μυστικό. Μου έλεγε συνέχεια ότι, αν μας έπιαναν, η δική του ζωή αλλά και η δική μου θα καταστρέφονταν», υποστηρίζει.

Παρόμοια εμπειρία μοιράζεται και ο Γουέιντ Ρόμπσον, ο δεύτερος άνδρας που μιλάει στο ντοκιμαντέρ και υποστηρίζει ότι είχε πέσει επίσης θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Μάικλ Τζάκσον.  Σύμφωνα με τον Ρόμπσον, ο Μάικλ Τζάκσον του έλεγε ότι εάν μαθευόταν η σχέση τους, δεν θα ξαναβλέπονταν, ενώ τον απειλούσε ότι θα πήγαιναν φυλακή, καθώς έκαναν κάτι παράνομο.

Ο Ρόμπσον γνώρισε τον Τζάκσον όταν ήταν 5 χρονών και κέρδισε έναν διαγωνισμό χορού στην χώρα καταγωγής του, την Αυστραλία. Το έπαθλο της νίκης ήταν μια συνάντηση με τον Μάικλ Τζάκσον, στο backstage μιας συναυλίας του στο Μπρίσμπεϊν. Το 1990, όταν ο Ρόμπσον ήταν περίπου 8 ετών, η οικογένεια του ήρθε ξανά σε επαφή με τον Τζάκσον κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο Λος Άντζελες. Ο Ρόμπσον ισχυρίζεται ότι ο Τζάκσον έπεισε τη μητέρα του να τον αφήσει μόνο του μαζί του, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας θα ταξίδευαν στο Γκραν Κάνιον.

Τότε ήταν που ο Τζάκσον του έκανε για πρώτη φορά στοματικό σεξ και τον φίλησε. Ο Ρόμπσον ισχυρίζεται ότι ο Τζάκσον του είπε: «Ο Θεός μας έφερε κοντά. Είμαστε φτιαγμένοι για να είμαστε μαζί. Με αυτόν τον τρόπο εκφράζουμε την αγάπη μας».

Όταν η οικογένεια του Ρόμπσον ξεριζώθηκε από την Αυστραλία και μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να είναι πιο κοντά στον Τζάκσον, συνέβη κάτι που συνέτριψε ψυχολογικά το μικρό αγόρι. Ο 9χρονος τότε Ρόμπσον συνειδητοποίησε το ότι είχε αντικατασταθεί στην καρδιά του τραγουδιστή από τον Μακόλεϊ Κάλκιν, ο οποίος είχε εκτοξευθεί τότε στη δημοσιότητα χάρη στο Home Alone.

Ο Ρόμπσον εξηγεί ότι αρχικά είχε προταθεί σε αυτόν να συμμετάσχει στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Black or White» το οποίο κυκλοφόρησε το 1991.

«Αυτή η εμπειρία ήταν πολύ δύσκολη για μένα. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα αντιμέτωπος με τον νέο φίλο του Τζάκσον, τον Κάλκιν. Ο Μακόλεϊ είχε πάρει την θέση που είχα εγώ. Βρισκόταν στο πλευρό του Μάικλ κάθε στιγμή. Ξαφνικά βρέθηκα στο περιθώριο αφού δεν ήμουν πια ο αγαπημένος του. «Ήταν πολύ μπερδεμένη περίοδος. Ένα νέο άτομο μοιραζόταν πια μυστικά με τον Μάικλ, όπως έκανα παλιά εγώ. Ήταν ξεκάθαρο για μένα. Υπήρχαν πολλά συναισθήματα ζήλιας, πόνου και σύγχυσης».

Η πρεμιέρα του Leaving Neverland στο HBO έγινε την Κυριακή.

Το δαχτυλίδι

Το δαχτυλίδι

 

 

Πηγή: iefimerida.gr