Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024 17:43
ΒόλοςΤοπικά

Λύση στο δράμα αστέγου από τον Δήμο Βόλου






Την άμεση κινητοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου προκάλεσε η πληροφορία για το δράμα ενός άστεγου συμπολίτη, που μέσα στην κακοκαιρία, κοιμόταν στην είσοδο ενός πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Ήδη, όπως ανακοίνωσες ο Δήμος, ο άστεγος εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε σε κοινωνική δομή του Δήμου όπου πλέον φιλοξενείται

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται:

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που ευαισθητοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν άμεσα και ενημέρωσαν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας για την τραγική κατάσταση που είχε περιέλθει ένας συνάνθρωπός μας άστεγος, που μέσα στην κακοκαιρία είχε βρει «καταφύγιο» στην είσοδο κτηρίου στο κέντρο της πόλης.

Η ανταπόκριση των υπηρεσιών υπήρξε άμεση και ήδη ο συνάνθρωπός μας φιλοξενείται στην άνεση και τη ζεστασιά που προσφέρουν οι κοινωνικές δομές μας, όπως συμβαίνει και με όποιον άλλο έχει ανάγκη.

Παρακαλούμε για οποιοδήποτε άλλο περιστατικό υποπίπτει στην αντίληψή σας να ενημερώνετε αμέσως τις υπηρεσίες μας, ιδιαίτερα αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες, λόγω κακοκαιρίας, μέρες

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος

Επίσης με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η προσπάθεια των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας δεν σταματά ποτέ και ιδιαίτερα αυτές τις πολύ δύσκολες ημέρες, λόγω της κακοκαιρίας, εντείνονται περισσότερο. Έτσι μετά από την ενημέρωση που δόθηκε για το δράμα ενός αστέγου, που κοιμόταν στην είσοδο ενός παρκινγκ, υπήρξε άμεση κινητοποίηση και ήδη ο άτυχος συνάνθρωπός μας φιλοξενείται σε κοινωνική δομή.

Θα ήθελε να ευχαριστήσω τόσο τους συνεργάτες μου, όσους και τους πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν και να παρακαλέσω για άμεση ενημέρωση των υπηρεσιών μας για οποιοδήποτε περιστατικό χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ